Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Масова втрата робочих місць через ШІ – що робити, аби цьому запобігти

Ці перші скорочення – лише частина того, що чекає на нас попереду, адже можливості ШІ будуть використані корпораціями у повному обсязі

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Технології продовжують розвиватися

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Колишній глава Microsoft Білл Гейтс запевняє, що штучний інтелект – найважливіша інновація нашого часу. А отже він призведе до масового скорочення робочих місць. Саме тому людям вже зараз потрібно готуватися до змін.

Про це пише Java Script.

Чим загрожує стрімкий розвиток ШІ

Сфери програмного забезпечення, ігор, пошуку ліків та візуалізації вже є прикладом трансформаційної сили штучного інтелекту, оскільки технологія продовжує розвиватися. Багато програмістів, інженерів і робітників, які залежать від корпорацій, можуть бути замінені автоматизованими системами.

Наслідки такого розвитку подій не можна ігнорувати. Вони призведуть до масового безробіття та посилення нерівності.

Тенденція масштабних звільнень вже почалася у:

  • Google;

  • Microsoft;

  • Amazon;

  • Meta.

Це не пов'язане безпосередньо з розвитком ШІ, але саме ці техногіганти шукатимуть спосіб замінити звільнених працівників іншими інструментами, а саме ботами.

Ці перші скорочення – лише частина того, що чекає на нас попереду, оскільки можливості штучного інтелекту будуть використані корпораціями у повному обсязі.

Як вберегтися від страшного майбутнього?

Варто вже зараз підготуватися до неминучих змін та приєднатися до креативної економіки. Наразі важливо замислитися про:

  • переорієнтацію освіти;

  • розвиток індивідуального сприйняття та креативності.

Ці якості ставатимуть дедалі ціннішими у світі, де панує штучний інтелект.

"Використовуючи можливості креативної економіки, люди можуть реалізувати свої унікальні навички та пристрасті, створюючи цінність для себе та інших", – зазначає Білл Гейтс.

Незалежно від того, чи йдеться про створення освітнього або розважального контенту, розробку інноваційних продуктів або послуг, чи використання досвіду для допомоги іншим у досягненні їхніх цілей, люди мають широкі можливості зробити свій внесок і процвітати.

Розв'язуйте проблему вже

Треба визнати, що втрата робочих місць буде значною, а тому прийняття креативної економіки є важливим кроком на шляху до адаптації, говорить колишній глава Microsoft.

На додаток до розвитку креативної економіки, освіта повинна розвиватися, щоб забезпечити людей навичками, які доповнюють можливості штучного інтелекту. Зосереджуючись на розвитку креативного та адаптивного мислення, люди можуть бути краще підготовлені до світу, що стрімко розвивається, де ШІ відіграє дедалі більшу роль.

Раніше ми писали, як користувачі ChatGPT можуть отримати до 20 000 доларів. Ще ми пояснювали, що відповів штучний інтелект ChatGPT на питання про гроші, долар, інвестиції та крипту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.