Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Що від вас приховують? Негласні правила для офісних співробітників про які ніхто не знає

Більшість людей думають, що ці дії можуть бути незаконними, адже вони ніде не прописані, однак це зовсім не так

Колаж: Pro Гроші

Ці правила від вас приховують

Колаж: Pro Гроші

На роботі кожен співробітник розуміє свої задачі, адже в більшості випадків вони чітко були прописані в договорі, або проговорені вашим начальником на співбесіді. Однак не всі знають про 100% своїх прав на роботі, які не прописані у правилах. Мати короткі перерви на каву, або відмовлятися від роботи здається чимось ганебним, однак це не так.

Розповідаємо, що ви може робити, навіть якщо це здається незаконним.

Не варто скидуватися на подарунок колезі, якого ви не знаєте

Доволі часто з такою ситуацією ви можете зіткнутися у великому колективі. Якщо ви не знаєте цієї людини, а ще і розумієте, що у вас зараз немає можливості скинутися на подарунок, то просто не робіть цього. Насправді це не соромно.

Йдіть з роботи вчасно

Не звертайте увагу на колег, які постійно затримуються на роботі. Це їхній вибір, якому ви не маєте слідкувати. Навпаки, похваліть себе за те, що ви справляєтеся зі своїми обовʼязками вчасно і зі спокійною душею йдіть відпочивати.

Виходьте на короткі прогулянки

Відволіктися від роботи корисно! Десятихвилинні прогулянки на свіжому повітрі допоможуть вам переключитися і менше заморюватися. Але варто розуміти, якщо у вас "горять" дедлайни, то прогулянки іноді можуть бути недоречні.

Не відповідайте у неробочий час

Буває і таке, що комусь у колективі прийшла геніальна ідея в час ночі. Однак це не означає, що ви повинні зірватися і бігти її обговорювати. Відпочиньте і вже в робочий час розгляньте пропозицію від свого колеги.

Відмовляйтеся від задачі, якщо ви вже завантаженні

Якщо ви бачите, що у вас уже погодинно розписаний робочий час і ви просто не встигаєте взяти нові задачі від начальника, то просто поясніть йому це. Навіть, якщо вас дуже сильно просять, то не варто брати додаткову роботу, адже в такому випадку ви ризикуєте втратити якість задачі.

Раніше ми розповідали про 5 проблем, які найчастіше заважають українцям знайти роботу під час війни. Сайт Pro Гроші також писав про лайфхаки, які допоможуть пройти співбесіду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.