Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Робота вам гарантована! Лайфхаки, які вам допоможуть пройти співбесіду

Розповідаємо, що необхідно робити, щоб роботодавець не задумуючись захотів взяти вас у команду

Колаж: Pro Гроші

Слідкуйте за мовою тіла

Колаж: Pro Гроші

На співбесіді важливо відразу зацікавити та переконати роботодавця, що ви саме той, хто йому потрібен. Однак всі ми розуміємо, що під час першої зустрічі ви можете розхвилюватися і навіть зробити гірше самому собі.

Ми розповімо кілька лайфхаків, які вам допоможуть пройти співбесіду.

Домовтесь про співбесіду о 10:30 у вівторок

Існує думка, що це найкращий час для інтерв'юера: він розслаблений, вже встиг випити кави, його тиждень розпланований, але він ще не втомився від робітничих справ. Вам це буде лише на руку.

Подумайте над вашим образом

Виявляється, колір одягу може підказати оточуючим про вас цікаві факти. Ось що можуть розповісти деякі кольори:

  • синій носять командні гравці;
  • чорний обирають лідери;
  • зелений, жовтий, помаранчевий чи фіолетовий – творчі особи;
  • сірий – ви людина з логічним/аналітичним складом розуму;
  • білий – ознака організованості;
  • коричневий – надійності.

Тримайте долоні розкритими

Дуже важливо слідкувати за мовою тіла. Памʼятайте, якщо ви тримаєте долоні відкритими, це характеризує вас як щиру людину.

Якщо ви поєднуєте кінчики пальців — ви впевнені в собі. Однак не варто перевертати долоні вниз, це вказує на схильність до домінування. Також не ховайте руки під стіл, люди можуть подумати, що щось приховуєте.

Постукування пальцями по столу – ознака нетерпіння, складені на грудях руки – розчарування, страху. А надто активне жестикулювання свідчить про нервозність.

Віддзеркалюйте рухи співрозмовника

"Ефект хамелеона" – це психологічний спосіб, який допомагає привернути до себе співрозмовника. Просто робіть все те саме, що і він.

Якщо ваш співрозмовник нахилився в кріслі і поклав руки на стіл, не соромтеся зробити те саме. Однак не робіть це надто явно, адже так він точно зрозуміє, що ви його копіюєте.

Робіть компліменти

Навіть дослідження доводять, що тих людей, які говорили компліменти, більше брали на роботу. Але головне — робіть це від щирого серця.

Розкажіть про ваш минулий досвід

Не забувайте пригадати про ті позитивні внески, які ви зробили на минулій роботі. Це розташує співрозмовника до вас, але не перехваліть себе.

Раніше ми вже писали про швидкий та якісний спосіб знайти роботу мрії, а також про те, яке резюме має бути в успішного кандидата.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.