Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Робота під час війни – скільки компаній працюють та кого шукають найбільше

Розповідаємо, що відбувається на ринку праці, та чому запропонованих вакансій стало менше

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Компанії, які поновили свою робочу діяльність, не набирають нових працівників

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні вже більшість підприємств відновили свою роботу та адаптувалися до нових умов під час війни. Поступово бізнес розширюється та кількість працюючих організацій збільшується, проте частина з них не поновлюють вакансії на ринку праці.

За допомогою кадрового порталу grc.ua ми дізналися, яка ситуація на ринку праці після відновлення роботи багатьох компаній.

Скільки компаній працює в Україні

У березні лише 40,2% підприємств зберегли робочу діяльність, 8,8% працювали частково. У травні кількість працюючих організацій збільшилась до 54,2%, та 16% поновили роботу лише в безпечних регіонах країни.

На початку жовтня кількість підприємств, які здійснюють діяльність в умовах війни, становить 93%. У повному обсязі продовжують працювати 61% організацій, та 30% все ще працюють частково – це підрозділи компаній в безпечних містах. Зовсім змінили місце ведення бізнесу 2% підприємств.

Також 2% організацій перемістили свою діяльність за кордон, та поновили роботу в інших країнах. 4% підприємств ще досі не працюють, але налаштовані на відновлення бізнесу вже найближчим часом. 1% компаній повністю припинили свою роботу і не планують її відновлювати.

Що з вакансіями

Порівнюючи з довоєнним періодом – запропонованих вакансій на ринку праці набагато менше. Не всі компанії можуть собі дозволити набір нових працівників на деякі напрямки бізнесу. 19% організацій пропонують тимчасову роботу, на заміну співробітникам, які евакуювались за кордон або пішли на захист країни.

14% компаній наразі не відчувають потреби у нових працівниках, 6% – поставили набір на паузу, 4% – перебувають у режимі жорсткій економії.

Компанії, які продовжили набір нових співробітників, шукають конкретних спеціалістів. Високим попитом наразі користуються менеджери з продажу товарів та послуг. Також невелика частина компаній – 4% − шукають фахівців з просування товарів та послуг. 6% підприємств готові прийняти до команди спеціалістів, які будуть відповідати за стратегічний розвиток бізнесу.

Раніше ми розповідали, які професії мають високий попит для дистанційної роботи. Також ми писали, як правильно подати свої слабкі сторони в резюме, щоб точно отримати роботу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.