Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пройти відбір стане реальніше? Яку роботу українцям буде легше отримати

Уряд спростив процедуру працевлаштування на державну службу для деяких категорій громадян

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В уряді спростили подачу заявок до кадрового резерву

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні створюють кадровий резерв працівників державної служби для територій, яку будуть деокуповані у майбутньому. Однак процедуру вступу до резерву вирішили спростити.

Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив 29 вересня на своєму засіданні.

Нововведення передбачають, що охочі долучитися до кадрового резерву більше не повинні:

  • проходити мотиваційний опитувальник;
  • складати тест на загальну ерудицію;
  • вказувати інформацію щодо найсильніших компетенцій, особистих рис та хобі.

В уряді вважають, що такі нові правила значно спростять процедуру заповнення анкети.

Крім того, анкета буде доповнена графами, які містять уточнювальну інформацію про бажаючого долучитися до резерву. Це потрібно для формування статистичних даних.

Заповнювати анкету відтепер можна лише українською мовою. А за достовірність інформації відповідатиме особа, яка її подала.

Також уряд вирішили, що окрім Мінреінтеграції та Нацагентства з питань державної служби, проект також координуватиме Вища школа державного управління. Оскільки цей заклад разом із НАДС опрацьовує анкети та формує перелік осіб, які відповідають критеріям на заміщення посад у відповідних органах.

Що відомо про створення кадрового резерву

В уряді нагадали, що заявки щодо долучення до кадрового резерву приймають вже майже 3 місяці. За цей час у системі зареєстровано вже близько 2 тисяч анкет від охочих приєднатися до відновлення України.

Спеціальну платформу запустили на початку липня. Там українці можуть самостійно обрати регіон, в якому працюватимуть після деокупації. Майже 80% із них обирають Крим. Однак у списку й інші області:

  • Запорізька;
  • Донецька;
  • Луганська.

Ці області після деокупації потребуватимуть державних службовців, освітян, медиків та правохоронців. У Офісі президента України вважають, що таких фахівців потрібно буде понад 50 тисяч лише для роботи у Криму.

Мотивують українців, які хочуть долучитися до кадрового резерву, насамперед фінансовим забезпеченням. Крім того, держава гарантує, що на новому місці роботи держслужбовець отримає безкоштовне житло.

Раніше ми писали про те, у яких областях України найбільше вільних вакансій. Також ми розповідали, чи можна одночасно працювати на двох роботах в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.