Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пощастить не всім: хто з українців точно не зможе влаштуватися на держслужбу

Влаштуватися на держслужбу українцям незабаром стане складніше, і ось чому

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

На ринку праці в Україні відбудуться серйозні зміни

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Англійська мова є надзвичайно актуальною для розвитку кар'єри. І може статися так, що вже невдовзі це зрозуміє ще більше українців, адже незабаром потрапити на держслужбу зможуть лише громадяни зі знанням іноземної мови.

Про це розповіла керівниця Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина.

За її словами, невдовзі англійську в Україні визнають мовою міжнародного спілкування (відповідний законопроєкт ініціює уряд).

"Це стане логічним продовженням рішень про надання нам безвізу, угоди про Асоціацію і статусу кандидата на вступ до ЄС", — зазначила вона.

Зазначається що наразі законодавча вимога щодо володіння однією з офіційних мов Ради Європи передбачена лише для посад категорії "А". Але у майбутньому знання англійської мови можуть знадобитися українцям, які захочуть працевлаштуватися у публічному секторі.

Як зазначила Наталія Алюшина, НАДС вже заснувало проєкт Eng4PublicService, в рамках якого публічні службовці безплатно вивчають англійську мову на мультимедійній онлайн-платформі EF.

"Тепер цим інноваційним інструментом опанування іноземної мови можуть скористатися всі державні службовці й посадові особи місцевого самоврядування", — додала керівниця Агентства.

Які навички цінуватимуть роботодавці у 2023 році

Вже незабаром світ та українці почують про професії, про які раніше ніхто навіть не здогадувався. Технологічний процес не стоїть на місці, а інноваційні технології змушують роботодавців шукати спеціалістів, які пропонують послуги, недоступні для більшості людей.

Щоб не опинитися за бортом нових трендів на ринку праці, потрібно постійно саморозвиватися та опановувати наступні навички:

  • дизайн-мислення;
  • графічний дизайн;
  • фінансова грамотність;
  • креативність;
  • сторітелінг, копірайтинг та креативне письмо;
  • тайм-менеджмент і планування;
  • психологічна стійкість;
  • підприємницьке мислення;
  • розв’язання проблем і прийняття рішень;
  • медіаграмотність;
  • англійська мова;
  • українська мова.

Раніше ми розповідали, що відбувається на ринку праці в Україні на фоні війни. Також ми писали, про топ-15 вакансій майбутнього.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.