Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найприбутковіша професія ever – як стати програмістом з нуля і заробити перші гроші

Набуття навіть мінімальних навичок у галузі комп'ютерних наук стане вкладом у подальшу кар'єру

Фото: pixabay. Колаж: Pro Гроші

Стати програмістом з нуля можливо, якщо дотримуватися кількох порад

Фото: pixabay. Колаж: Pro Гроші

Хочете змінити професію та стати веб-розробником? У зв'язку з цифровою трансформацією України, мати навички програмування означає збільшити шанси на працевлаштування і отримання високого прибутку. Але потрібно докласти зусиль і проявити самовідданість, а також мати доступ до потрібних матеріалів.

Сайт Pro Гроші розповідає, як почати шлях до розробки програмного забезпечення без попереднього досвіду чи знань.

Грайтеся з кодом під час навчання

Чим раніше почнете застосовувати отримані знання на практиці, тим краще. Почніть експериментувати, але не бійтеся помилок: завдяки ним з’явиться більше шансів покращити себе.

Не заглиблюйтесь у читання, абсолютно забувши про втілення написаного коду. Багато людей зосереджуються на теорії, а не вирішенні проблем: це підводний камінь номер один для більшості програмістів, з яким вони стикаються, коли справа доходить до кодування. Чудовою відправною точкою для одержання навичок є започаткування особистого проєкту.

Пройдіть онлайн-курси для початківців

Оскільки існує безліч онлайн-курсів, на яких можна здобути знання, не соромтеся знаходити їх не в одному джерелі, а в декількох. Написання коду – нелегке заняття, тож дотримуватися лише підручника чи програми одного курсу – неправильне рішення для перших кроків.

Не соромтеся стежити за блогами або навчатися з посібників розробників програмного забезпечення. Щоб потрапити на інтенсивну програму, можете записатися на навчальні уроки з програмування та отримати практичну базу, необхідну для роботи. Зрештою, мета полягає в тому, щоб стати технічно підкованим фахівцем.

Оберіть одну мову програмування

Вивчення мови залежить від області програмування, яку плануєте вибрати. Наприклад, фронтенд-розробники повинні знати CSS і JavaScript, адміністратори баз даних в організації мають використовувати SQL, а для створення мобільного додатку потрібно зосередитися на вивченні Java або Swift.

Щоб допомогти у виборі, перераховуємо найпопулярніші мови програмування та сфери їхнього використання.

  1. Python – хороший вибір, якщо хочете працювати в галузі розробки програмного забезпечення, баз даних тощо. Використовується в машинному навчанні та штучному інтелекті.
  2. CSS/HTML – це різні мови програмування, які часто застосовуються разом для створення привабливих та приємно оформлених веб-сторінок. Вони знадобляться, якщо хочете працювати в галузі фронтенд-розробки.
  3. JavaScript – її універсальність вражає. Цю мову можна використовувати у розробці ігор, внутрішніх веб-додатків, робототехніці та інтерактивному інтерфейсному веб-дизайні. Для новачків, які ще не визначилися зі сферою програмування, JavaScript – ідеальний варіант.
  4. Ruby – інтерпретована, повністю об'єктно-орієнтована мова програмування, гнучка і передбачуваня. Призначена для створення ігор і ПЗ.
  5. Solidity – обирають розробники, які планують працювати з технологією блокчейн. Її популярність поки що невелика, але для роботи з криптовалютою це незамінний варіант.

Пишіть від руки на папері, щоб покращити навички

Докладаючи більше зусиль для написання коду, ви вчитеся писати його краще, швидше та успішніше. Записувати на папері – зручний спосіб навчання, адже немає альтернативи перевірити правильність синтаксису. Ця практика старої школи допоможе стати досвідченим програмістом, якого не злякають виклики професії, перед якими можуть спасувати розробники, що довше знаходяться у галузі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як вчасно розпізнати і запобігти вигоранню на роботі. Також ми повідомляли, як шахраї наживаються на довірі та обіцянках.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.