Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гаманець буде завжди повним: 5 професій, де українцям добре платять

Розповідаємо, яку професію варто обрати для того, щоб забезпечити собі хороший заробіток

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі професії будуть добре оплачуваними і через кілька років

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Представникам деяких професій в Україні добре платять. До того ж очевидно, що такі фахівці будуть затребуваними на ринку праці ще протягом тривалого часу. І при цьому навряд вони скаржитимуться на зарплати й через кілька років.

Сайт Pro Гроші вирішив розказати про 5 професій, де завжди будуть добре платити.

IT-фахівці

Протягом останній кількох років цю професію вважають найбільш перспективною. В сучасному світі практично кожна організація, фірма чи компанія потребує послуг кваліфікованого айтівця.

Тому не дивно, що хороші програмісти заробляють багато. Високу зарплатню отримують такі спеціалісти:

  • фахівці з кібербезпеки та оперування великими даними;
  • інженери з робототехніки;
  • тестувальники;
  • розробники програм та додатків.

Розмір гонорару залежить від виду роботи. Одні із найвищих зарплат отримують саме розробники програм. Зарплати в IT-сфері в середньому можуть коливатися від 500 до 3 000 доларів на місяць.

Лікар-стоматолог

Одна із дороговартісних професій у сфері медицини – лікар-стоматолог. Такі спеціалісти завжди затребувані, адже попит на їхні послуги високий. Однак разом з розвитком цієї галузі, виросли й ціни на послуги стоматологів.

Тому зарплата стоматолога, який працює у приватній клініці, зовсім немала. Особливо добре платять стоматологам-ортодонтам, які можуть отримувати за місяць від 20 до 70 тисяч гривень, будучи найманим працівником. Якщо ж відкрити свою власну клініку, дохід може бути ще більшим.

Загалом середня місячна зарплата лікаря-стоматолога, відповідно до даних сайтів з пошуку роботи, близько 40-50 тисяч гривень.

Фінансисти та банкіри

В Україні завжди цінувалося вміння правильно працювати з грошима. Тенденція зберігається, до того ж такі фахівці будуть затребувані на ринку праці й в майбутньому.

Фінансисти, як правило, відповідають за правильність проведення фінансових операцій всередині банківської установи, підприємства та між ними. Представники подібних професій можуть отримувати до 980 тисяч гривень на рік. Тож ця професія претендує бути у списку добре оплачуваних на рівні з IT-фахівцями.

Однак потрібно розуміти, що рівень зарплати напряму буде залежати від вмінь конкретного спеціаліста. Ще один чинник – розмір компанії, в якій він працює.

Рієлтор

Ще одна професія, в якій добре платять, це рієлтор. Хороший спеціаліст повинен вміти аналізувати ринок нерухомості, співвідношення пропозиції й попиту. Також потрібно володіти базовими навичками психолога – щоб зрозуміти, чого хоче клієнт, та створити сприятливу атмосферу під час переговорів.

А ще рієлтор повинен добре розбиратися у юридичних питаннях та законодавстві, щоб орієнтуватися в правилах укладення угод з нерухомістю.

Не дивно, що рієлторам добре платять, адже це повинна бути всебічно розвинена людина. Середня зарплата рієлтора в Україні, згідно з даними Work.ua, становить 32 500 гривень, але деякі пропозиції роботи сягають 100 000 гривень зарплати за місяць і навіть більше.

Дизайнер

Хорошу зарплатню в Україні також отримують графічні дизайнери та розробники вебмакетів. Очевидно, що ця професія для творчих людей, але це гарний приклад того, як можна добре заробляти в сучасному інформаційному суспільстві.

Згідно з даними Work.ua, середня зарплата вебдизайнера в Україні становить 28 000 гривень на місяць. Однак є вакансії, в яких спеціалістам у цій галузі пропонують від 40 до 100 тисяч гривень. Ставка може змінюватися в залежності від специфіки роботи спеціаліста.

Які зарплати пропонують українцям за кордоном

Українці, які виїхали в різні країни Європи після початку повномасштабного вторгнення, знаходять роботу різного ступеня складності, так само різниться оплата праці. Наприклад, у Польщі найчастіше українці працевлаштовуються на будівництві чи складах, у готельно-ресторанному секторі чи виробництві. Там отримують близько 3 000-4 000 злотих (26 537-35 383 грн) на місяць.

У Німеччині середні зарплати українців становлять 1 500-3 500 євро (60 000-139 159 гривень). Звісно, це залежить від кваліфікації та наявності освіти в галузі.

В Чехії рівень зарплат, які отримують громадяни України, коливається від 24 000 до 35 000 чеських крон (40 454-58 996 гривень).

Раніше ми писали про 10 найбільш затребуваних професій у липні. Також ми повідомляли про 5 способів знизити стрес на роботі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.