Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зняти долари буде складніше. ПриватБанк зробив важливе оголошення для вкладників

Банк обмежив своїм валютним вкладникам максимальну суму видачі готівки з рахунку за добу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти ПриватБанку зіштовхнулися з проблемами зняття валютної готівки

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У ПриватБанку повідомили, що обмежили максимальну суму видачі готівки валютним вкладникам. Тепер з рахунків можна знімати не більше, ніж 1000 доларів і 1000 євро на день.

Таку відповідь менеджери банку дали клієнту у розділі відгуків Мінфіну.

На початку вересня з'явилося кілька скарг клієнтів про те, що ПриватБанк відхиляє запити на замовлення доларів. Крім того, банк обмежив максимальну суму заявки на зняття до 1000 доларів.

На таку скаргу клієнта банку під ніком Володимир Сєнік із Івано-Франківської області відповіли менеджери ПриватБанку. Вони послалися на пробеми з доставкою готівки з-за кордону та дефіцит валютної банкноти, спричиненим війною.

"Ваша заявка на замовлення готівки була скасована по причині тимчасових складнощів у логістиці доларових банкнот з-за кордону. Через тимчасові труднощі з логістикою доставляння валюти та для задоволення потреб як найбільшої кількості клієнтів — максимальна сума замовлення наразі становить 1000 USD / 1000 EUR на день", – повідомили в Приваті.

Менеджери банку також вибачилися за завдані незручості та запропонували сформувати нову заявку.

"Якщо замовлення коштів буде виконане – Ви отримаєте про це повідомлення", – пообіцяли в ПриватБанку.

Банки в Україні отримали готівкові долари

Національний банк України провів операцію обміну готівкової валюти на безготівкову з системно важливими банками, тобто забезпечив їх каси доларами та євро.

Фінустановам запропонували для обміну 100 млн доларів та 100 млн євро, в результаті операції, була затребувана майже вся сума доларів (взяли участь 11 з 14 системно важливих банків), а євро викупив лише один банк на суму 20 млн євро.

В НБУ зазначили, що готівкова іноземна валюта надійде до кас банків вже найближчими днями.

Такі інтервенції допомагають банкам задовольнити попит їхніх клієнтів на готівкову валюту, оскільки логістичні проблеми із ввезенням банкнот з-за кордону досі існують через бойові дії.

Раніше ми розповідали, як українців обманюють під час обміну валют. Також ми пояснювали, як заробляти на валюті і чи варто ризикувати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.