Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Заощадження без зусиль: п'ять простих звичок, які покращать ваш бюджет

Зверніть увагу на те, що налаштовані на бідність люди постійно жаліють себе і вважають, що бути багатим – не їхня доля

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть заощаджувати

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Іноді українці не розуміють, куди діваються їхні кошти, адже доволі часто буває, що в кінці місяця ви виходите в нуль і майже ніколи не можливо заощадити гроші. Здебільшого це відбувається через ваші повсякденні звички, на які ви вже не звертаєте увагу.

Про це пише РБК-Україна.

Витрачайте гроші на необхідні речі. Є термінові та нетермінові покупки, а тому в магазині слід сконцентруватись на першій групі. Тоді вдасться трішки зекономити грошей.

Не намагайтесь комусь щось довести. Не будьте марнотратними, не витрачайте гроші на те, щоб показати всім, наскільки ви круті. Скромність вас прикрашає та дозволяє зекономити.

Робіть все самі. Іноді, дійсно, простіше щось купити, ніж зробити самому, однак це стосується не всіх ситуацій. Наприклад, влітку ви можете самі помити свою машину або відремонтувати її.

Не купуйте одразу. Якщо ви хочете придбати щось, то зачекайте деякий час, поміркуйте про те, чи потрібна вам ця річ насправді. Найчастіше це просто імпульс, який з часом згасає.

Не беріть в борг. Іноді це необхідність, але якщо ви просите гроші через забаганки, то воно того не варте.

Які звички призводять до бідності

Почуття жалю стосовно себе. Налаштовані на бідність люди жаліють себе і вважають, що бути багатим їм не визначено долею. Здебільшого такі люди завжди отримують низькооплачувану роботу.

Вимірювання успіху грошима. Справжнє багатство – це уміння залучати гроші та створювати їх навіть на порожньому місці. Такі люди не залежать від обсягів бюджету.

Жадібність. Прагнення до тотальної економії – не ознака мудрості, а лише того, що ви відчуваєте дисбаланс доходів і витрат і підходите до його вирішення з невірного боку.

В яких валютах варто зберігати заощадження

Раніше ми розповідали про те, що українці можуть зберігати свої гроші не лише в доларах та євро. Безпечно буде також мати швейцарський франк та британський фунт. Це залежить від того, яка мета ставиться перед українцями.

Наприклад, швейцарський франк більш консервативний, а також він має найменший відсоток у світі, адже дана валюта вважається досить стабільною і не має сильної динаміки.

А от британський фунт дещо програє, адже є кілька випадків, коли він знецінився. Наприклад, так сталося після того, як країна даної валюти вийшла із Європейського Союзу. Ще раз випадок повторився після пандемії коронавірусу.

Ще більше інформацію про те, в якій валюті безпечно зберігати гроші, ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми пояснювали, що таке "мокрі" гривні та чому їх обмінюватимуть безплатно. Ще ми розповідали про пошкоджені купюри, які з'явилися в українських банках.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.