Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Закордонні субсидії: коли українцям припинять виплати

Розповідаємо, скільки діятимуть спеціальні умови для отримувачів субсидій

Фото: Уніан, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Субсидії скасують через кілька місяців

Фото: Уніан, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У Кабінеті міністрів уточнили порядок отримання субсидій на комуналку для громадян, які виїхали за кордон.

Для цього уряд ухвалив постанову № 1041.

Згідно з документом, виплата такої субсидії припиняється через 60 днів після виїзду людини за кордон, а до того вони зможуть без проблем отримувати гроші.

Але є важливий нюанс – ці правила діють виключно протягом періоду воєнного стану в Україні та двох місяців після його припинення або скасування.

Зауважується, що соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб в період перебування їх за кордоном не розраховуються

Зміни у виплаті субсидій

З жовтня в Україні субсидії виплачуватиме Пенсійний фонд, який отримав ці повноваження від іншого відомства.

Виплата пільг здійснюватиметься за механізмами, які зараз працюють у рамках пенсійного забезпечення. Ця процедура дасть змогу українцям отримувати свої гроші у будь-якій точці країни, без прив’язки до місця проживання.

Наразі передбачається два етапи роботи: з жовтня почнуться перші виплати за цією схемою, а з грудня почнуть приймати документи і здійснювати нарахування і призначення субсидій.

Рішення передати повноваження Пенсійному Фонду передали зокрема тому, що це відомство має електронні послуги на порталі

У ПФУ зауважили, що отримувачам субсидій не потрібно приносити додаткових документів і виплати просто триватимуть у звичному темпі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які виплати не завадять отриманню субсидії і розповідали, кому ще тепер можуть призначити допомогу на оплату комунальних послуг.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.