Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українців чекають зміни з жовтня: хто відтепер виплачуватиме субсидію

Ті громадяни, які мають право на кошти, будуть отримувати гроші, які вони отримували постійно

Колаж: Pro Гроші

У Пенсійному фонді розповіли про виплати

Колаж: Pro Гроші

В Україні з 1 жовтня субсидії виплачуватиме Пенсійний фонд, якому передали відповідні повноваження. Проводитимуть виплати пільг за механізмами, які зараз працюють у рамках пенсійного забезпечення. Це дозволить українцям отримати гроші, де б територіально вони не були.

Про це розповів голова правління ПФУ Євген Капінус, пише РБК-Україна.

"Це давало нам можливість навіть там, де було призупинено діяльність органів влади на території бойових дій, проводити свою роботу. Було здійснено перегрупування роботи", – сказав голова ПФУ.

У 2019 році Фонд уже робив такі виплати пільг, а також відбувався перехід на монетизацію.

"Зараз передбачається два етапи: з жовтня будуть виплати, а з грудня почнемо приймати документи і здійснювати нарахування і призначення пенсій. Відповідні механізми, які сьогодні працюють в рамках пенсійного забезпечення, будуть реалізовані також у субсидіях", – заявив він.

Це дозволить одержувачам субсидій отримувати відповідні послуги, де б територіально вони не були. Також у Пенсійному фонді реалізовані електронні послуги, зокрема пенсійний кабінет.

Ті громадяни, які мають право на субсидію, будуть отримувати гроші, які вони отримували постійно. Ніяких додаткових документів не треба.

Хто тепер може оформити житлову субсидію

У зв’язку з важкою ситуацією в країні, Кабмін вирішив розширити перелік осіб, які мають право на отримання житлових субсидій. Отже, уряд вирішив дозволити отримувати субсидію громадянам,які:

  • мають у власності кілька житлових приміщень, право власності на які придбано шляхом наслідування;
  • входять до складу домогосподарства і перебувають за кордоном на період воєнного стану;
  • мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, що утворилася в період дії воєнного стану.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які виплати не завадять отриманню субсидії і розповідали, кому ще тепер можуть призначити допомогу на оплату комунальних послуг.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.