Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

За підтримку ВПО можна отримати 40 тисяч доларів: кому виплатять такі гроші

Громадські організації, які займаються наданням допомоги внутрішньо переміщеним особам, можуть податися на грант

Фото: УНІАН, Pexels, ГО "ВПО України"/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Організації, що допомагають ВПО, можуть отримати грант на 40 000 доларів

Фото: УНІАН, Pexels, ГО "ВПО України"/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Данська рада у справах біженців (DRC) анонсувала грантовий конкурс для організацій, які надають різносторонню підтримку переселенцям в Україні. За умовами програми необхідно мати кілька найманих співробітників і відкритий банківський рахунок. Якщо учасник задовольнить всі вимоги грантодавця, то зможе отримати до 40 тисяч доларів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Взяти участь у конкурсі можуть лише громадські організації, діяльність яких спрямована на допомогу внутрішньо переміщеним особам, постраждалим від повномасштабної війни. Необхідно, аби структура працювала у визначених регіонах України, а саме Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Чернігівській, Сумській, Миколаївській та Херсонській областях.

В рамках проєкту переможцям виділять кошти в сумі до 40 тисяч доларів на реалізацію запланованого. Вимоги до організацій, окрім територіальної спрямованості, такі:

  • бути офіційно зареєстрованими в Україні;
  • мати у штаті як мінімум 5 працівників;
  • володіти банківським рахунком на ім’я організації;
  • мати бухгалтерську систему для адміністрування фінансових операцій (бажано, але не принципово);
  • надавати допомогу у важкодоступних районах і сільській місцевості.

Для участі потрібно заповнити аплікаційні форми, доступні за посиланням, та надіслати їх на електронну пошту [email protected] до вечора 26 листопада. Зауважимо, що заявки приймають англійською мовою.

Гранти в розмірі до 10 тисяч євро

Раніше ми розповідали, що уряд Німеччини виділить кошти для українських мікро-, малих і середніх підприємств, які займаються наданням послуг Інтернет-покриття. Компанії можуть виграти виплати на розвиток, якщо спрямовують діяльність на відновлення мережі споживачам у деокупованих населених пунктах.

Географія роботи обмежена кількома областями, а саме Київською (окрім власне Києва), Чернігівською, Донецькою, Миколаївською, Харківською, Сумською, Запорізькою та Луганською. Розмір гранту становить 10 тисяч євро у гривневому еквіваленті, однак з вирахуванням супутніх витрат на сплату податків.

Заявку необхідно подати до 30 листопада, а заплановані дії виконати протягом чотирьох місяців з моменту підписання грантової угоди. Отримані фінанси можна витратити на різноманітні потреби, які здатні розвинути комунікаційну діяльність компанії. Наприклад, на купівлю обладнання і матеріалів, оренду офісного приміщення, оплату комунальних рахунків, зарплату працівникам тощо.

Зазначимо, що претенденти на виплати не повинні раніше отримувати кошти від GIZ чи інших проєктів міжнародної технічної допомоги. Плюс необхідністю є наявність співробітників у кількості не більше 250 осіб, а дохід за перше півріччя 2023 року не може перевищувати 25 млн євро.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям пропонують гранти від "єРобота" і розповідав, хто зможе отримати 1 млн гривень. Також ми повідомляли, що Ощадбанк видасть українцям по 30 тисяч євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.