Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким українцям виділять до 10 000 євро: хто і як може отримати кошти

Гроші виділить уряд Німеччини в рамках програми ReACT4UA/EU4Business для компаній, які працюють на деокупованих територіях

Фото: НБУ, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українцям виплачуватимуть гранти на повернення Інтернету

Фото: НБУ, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українські мікро-, малі та середні підприємства зі сфери послуг електронних комунікацій мають змогу подати заявку на отримання гранту в розмірі до 10 000 євро. Кошти треба витратити на відновлення чи розвиток діяльності, яка необхідна для повернення Інтернет-покриття родинам, що проживають на деокупованих територіях.

Про це розповіла пресслужба Офісу ефективного регулювання (BRDO).

Грантами наділить уряд Німеччини в рамках програми ReACT4UA/EU4Business. Фінансування вистачить для 70 компаній – операторів зв’язку, які займаються наданням Інтернету. Варто зазначити, що суми виплачуватимуть у гривневому еквіваленті після вирахування всіх податків і зборів, передбачених для відповідного суб’єкта господарювання.

До участі в конкурсі можуть долучитися компанії, які працюють у таких областях України:

  • Київській (за винятком столиці);
  • Чернігівській;
  • Сумській;
  • Харківській;
  • Донецькій;
  • Херсонській;
  • Запорізькій;
  • Миколаївській;
  • Луганській.

Заявки прийматимуть до 30 листопада включно, а термін реалізації гранту – протягом чотирьох місяців з моменту підписання угоди. Отримані кошти дозволено витрачати на закупівлю обладнання і матеріалів, необхідних для відновлення мережі, оплату рахунків за електроенергію, оренду приміщення, заробітні плати співробітниками, утримання мереж тощо.

Важливо, щоб суб’єкти підприємництва мали не більше 250 офіційно працевлаштованих працівників, а дохід від надання послуг повинен становити до 25 млн євро за перше півріччя 2023 року. Плюс операторам заборонено отримувати гранти від GIZ чи інших проєктів міжнародної технічної допомоги.

Існує певна пріоритетність для компаній. Наприклад, більше шансів стати учасником програми мають фірми, власниками або керівниками яких є жінки. Також вітається формування нових робочих місць за грантові кошти.

Допомога в рамках проєкту "єРобота"

Раніше ми розповідали, що українці мають змогу отримати грантові кошти завдяки участі у державному проєкті "єРобота". Нещодавно Кабінет Міністрів удосконалив програму, зробивши її більш диференційованою залежно від категорії одержувача. Плюс призначені суми залежатимуть від кількості створених робочих місць.

Як уточнив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відтепер ветерани-підприємці, які виконають умови програми, можуть отримати гроші на оренду нежитлових приміщень або землі. Максимальний розмір допомоги становить 1 млн гривень, а членам сім’ї ветерана виділятимуть до 500 тис. гривень.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк видасть українцям по 30 тисяч євро і розповідав, хто може претендувати на грант. Також ми повідомляли, що в рамках програми "EU4Business" підприємці мають змогу отримати грошову допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.