Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям пропонують гранти від "єРобота" – хто і як зможе отримати 1 млн грн

Від початку дії ветеранського компонента програми захисникам та їхнім рідним уже погоджено грантів на 59 млн грн

Фото: УНІАН

Озвучені суми нових грантів для ветеранського бізнесу

Фото: УНІАН

Проєкт "єРобота" є ще однією важливою програмою, яка допомагає українцям під час повномасштабної війни. Відтепер ветерани-підприємці за кошти гранту "єРобота" зможуть сплатити оренду нежитлових приміщень або землі.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як працює програма

Він наголосив, що сьогодні Кабінет міністрів удосконалив програму для ветеранського бізнесу.

Зазначається, що сума гранту стане більш диференційованою залежно від категорії одержувача та кількості робочих місць, які будуть створені для ветеранського бізнесу.

За словами Шмигаля, загалом ветеран зможе отримати максимальний грант на суму 1 млн грн, а члени його сім’ї – на суму до 500 тис. грн.

Які ще гранти зараз актуальні для українців

Раніше ми вже писали, що Ощадбанк видасть деяким українцям по 30 тисяч євро. Подати заявку на участь можна з 1 листопада.

Зазначається, що українські компанії мають змогу отримати гранти від Ощадбанку. Гроші мають покрити частину вартості інвестиційного проєкту. Ця ініціатива є частиною другого етапу програми грантової підтримки, яку надає уряд Німеччини для кредитування підприємств мікробізнесу, а також малого та середнього.

Основними галузями, які підлягають фінансуванню в рамках цієї програми, є харчова та текстильна промисловість, перероблення та експорт продукції українського виробництва. Особлива увага буде приділятися релокованим підприємствам та бізнесу на деокупованих територіях.

Компанії, які відповідають вказаним критеріям, можуть з 1 листопада подавати заявки на отримання фінансування в розмірі до 30 000 євро у гривневому еквіваленті. Грантові кошти будуть використовуватися для часткової компенсації інвестиційних витрат в обсязі до 30% вартості проєктів.

Для того, щоб взяти участь у програмі, компанії повинні мати позитивну кредитну історію, кількість персоналу не повинна перевищувати 250 працівників, а річний дохід повинен бути меншим за 10 мільйонів євро. Також важливими аспектами є відсутність отримання міжнародної технічної допомоги, починаючи з 1 лютого 2022 року і відсутність заборгованості перед державним бюджетом.

Варто зазначити, що за підсумками першого етапу проєкту було профінансовано близько 70 бізнес-проєктів на суму 185 мільйонів гривень із використанням грантової складової в сумі 29,5 мільйонів гривень.

Раніше ми також писали про гранти по 160 тисяч гривень, які сприятимуть відновленню та підтримці малого та середнього бізнесу в країні. Також ми пояснювали, кому з українців нададуть гранти до 5 тисяч євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.