Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Євро падає стрімкіше, ніж долар: який курс валют в банках 7 лютого

Протягом першого тижня лютого банки України щодня знижували показники щодо курсу долара

Фото: УНИАН, Pexels. Коллаж: Pro Гроші

Курс валют в банках України 7 лютого

Фото: УНИАН, Pexels. Коллаж: Pro Гроші

В українських банках оновився курс валют 7 лютого. Ситуація залишилася незмінною – долар і євро демонструють тенденцію до падіння, хоч і повільного. Значення не можуть зафіксуватися на єдиних позначках, що дуже тішить громадян, які чекають на зміцнення гривні.

Актуальні дані опубліковані на фінансовому моніторинговому порталі Мінфін.

Курс долара в банках

Станом на 14:30 7 лютого долар в середньому можна купити та продати в банках по такому курсу:

  • купівля – 39,90 грн/дол.;
  • продаж – 40,35 грн/дол.

Порівнюючи показник зі значенням тижневої давності, то різниця становить -0,125 грн. Звісно, українці можуть обирати різні банки для обміну валюти, враховуючи встановлений там курс. Наприклад, національний ПриватБанк купує долар за 39,90 грн, а продає клієнтам за 40 грн. Водночас Ощадбанк пропонує вигідніші умови продажу – за 40,60 грн/дол., але придбати валюту в фінустанові дорожче – за 39,80 грн/дол.

Курс євро в банках

Євро швидше слабшає проти української гривні. Минулого тижня середній курс був вищим на 0,350 грн, а 7 лютого валюту можна обміняти за наступними показниками:

  • купівля – 42,60 грн/євро;
  • продаж – 43,45 грн/євро.

Якщо плануєте звернутися до ПриватБанку, то зважайте на вигідні умови для купівлі – за 43,30 грн/євро. Ощадбанк продає валюту за курсом 43,80 грн/євро, тож можна зекономити на різниці. Але у відділенні цієї фінансової установи клієнти зможуть продати євро за 42,80 грн, тоді як ПриватБанк купить їх по курсу 42,30 грн/євро. Тобто ви втратите частину потенційного заробітку.

Чи будуть зміни на валютному ринку

Посилення гривні в середньостроковій перспективі не очікується. Такий прогноз дав фінансовий аналітик компанії RoboForex Андрій Гойлов у коментарі сайту Рro Гроші. Він зазначив, що взимку ще більше проблем зазнали промислові підприємства, вочевидь, через відключення електроенергії, похолодання тощо. Плюс Україна збільшила імпорт товарів, тоді як експорт не може похвалитися значними результатами. Тож процес отримання валюти за продаж продукції наразі заморозився.

Втім не варто боятися значного послаблення гривні, бо Національний банк продовжує ефективно забезпечувати стабільність курсу завдяки інтервенціям у продаж іноземних валют. Не припиняється підтримка України міжнародними партнерами, які надають фінанси для покриття видатків всередині держави й поповнення запасів долара та євро.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що відбувається на валютному ринку України. Також ми повідомляли, скільки коштує валюта в українських обмінниках.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.