Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар знову змінив ціну – скільки коштує валюта в українських обмінниках

Експерти стверджують, що є всі підстави вважати, що курс американської валюти в лютому утримається на своїх позиціях

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці продовжують купувати іноземну валюту

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Долар в Україні постійно змінює свої показники. Наприклад, лише за останні дні іноземна валюта в українських обмінниках опустилася в ціні. Однак ці оновлення незначні.

Про це свідчать дані Мінфін.

Скільки коштує долар в українських обмінниках

  • Купівля – 40,10 гривні за долар.
  • Продаж – 40,22 гривні за долар.

Скільки коштує євро в українських обмінниках

  • Купівля – 43,10 гривні за євро.
  • Продаж – 43,35 гривні за євро.

Яким буде курс долара в лютому

Як пояснив в коментарі Pro Гроші директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко, наразі є всі підстави вважати, що курс американської валюти в лютому утримається на своїх позиціях. Тобто найближчим часом він триматиметься в межах 40-41 гривні за долар.

Експерт прогнозує, що протягом наступного місяця українці можуть очікувати на незначні короткотермінові валютні коливання – на прикладі першої декади січня.

Однак такі "хвилі" будуть більш ситуативними, а не системними, – переконаний експерт.

Водночас фінансовий аналітик компанії RoboForex Андрій Гойлов в ексклюзивному коментарі пояснив, що МВФ має намір узгодити нову програму допомоги для України на 16 мільярдів доларів.

Перші кошти можуть надійти у квітні цього року в сумі 5 мільярдів доларів. Для порівняння, за весь минулий рік фонд надав нашій країні 2,7 мільярда, – зазначив він.

За словами експерта, таким чином МВФ у нинішньому році зможе компенсувати втрати держбюджету України від зупинення НБУ "друкарського верстата". Це допоможе у довгостроковій перспективі підтримати курс гривні.

Ситуація на валютному ринку складна?

Також ми вже вам розповідали про те, що НБУ змушений практично щодня виходити на міжбанківський ринок і продавати дефіцитну валюту. Нацбанк намагається втримати ситуацію на валютному ринку. Центробанк має резерви, які дають змогу при подорожчанні валюти виходити на ринок і активно продавати долари. При зростанні пропозиції та стабільному попиті курс валюти знижується.

Утримувати курс вдається насамперед завдяки надходженням валютної допомоги від міжнародних партнерів. При цьому обсяги експортного виторгу значно скоротилися.

Цілі галузі промисловості виявилися паралізованими. Крім того, Росія знищила частину промислових підприємств на сході країни, зруйнувала логістичні ланцюжки.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав про те, що буде з курсом долара найближчим часом. Також ми розповідали про те, що в Україні з'явилися долари з мітками, які не приймуть навіть на чорному ринку, та чому так відбувається.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.