Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Євро котиться донизу: що відбувається із курсом валют ввечері 27 березня

У другій половині дня курс євро подешевшав на 7 копійок

Фото: УНІАН, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Курс долара 27 березня залишися без змін

Фото: УНІАН, НБУ. Колаж: Pro Гроші

У понеділок, 27 березня, курс долара на міжбанку не змінився, але євро подешевшав ще на 7 копійок у купівлі та продажу.

Про це повідомляє Мінфін.

Котирування гривні до долара на готівковому ринку 27 березня становили 38,10−38,50 грн. Євро купували за 40,50 грн, а продавали за 41,40 грн.

За даними валютного аукціону, на "чорному ринку" долар торгувався за 38,20−38,35 гривень, а євро – 41,00−41,15 гривень.

Що буде з курсом долара в квітні

У квітні ситуація на валютному ринку залишатиметься стабільною та прогнозованою, а курс долара не зазнає суттєвих змін, повідомив директор департаменту казначейства банку "Cominbank" Герман Марченко.

На валютний ринок, за словами експерта, в квітні впливатиме низка факторів:

  • незначний рівень інфляції (за 2 місяці року інфляція в Україні склала 1,5%, що є позитивним для української економіки);
  • отримання міжнародної фінансової допомоги;
  • збереження балансу між попитом і пропозицією на готівковому ринку.

"Окрім спеціальних програм, завдяки яким громадяни можуть купувати валюту за вигідним курсом з подальшим їх розміщенням на депозитах, НБУ уважно стежить за поточною ситуацією та вчасно здійснює валютні інтервенції. Це дає змогу оперативно реагувати на будь-які "хиткі" ситуації", - зазначив експерт.

Також серед факторів впливу на валютний ринок Марченко відзначив збереження незмінної облікової ставки НБУ на рівні 25% та офіційного курсу валют (36,6 грн/дол. та 39 грн/євро), успішні дії ЗСУ в боротьбі з агресором та збільшення видатків на воєнні потреби більш як на 500 млрд грн.

Курс валют у банках 27 березня

Раніше ми писали про те, що станом на 14:00 27 березня українські банки встановили такі середні показники курсів американського долара:

  • купівля – 38,10 грн/дол.;
  • продаж – 38,50 грн/дол.

Порівнюючи з вихідними, змінився курс продажу. Різниця становить 10 коп., тобто українцям вигідніше купувати долар. Водночас курс купівлі не зазнав змін. Що стосується конкретних фінустанов, то ПриватБанк продає американську валюту по 38,25 грн/дол., купує – по 37,75 грн/дол. Ощадбанк продає дорожче – по 38,80 грн/дол., зате й купує за вищим курсом – по 38 грн/дол.

Євро продемонструвало відносне падіння курсів, середні значення в банках становлять:

  • купівля – 40,50 грн/євро;
  • продаж – 41,40 грн/євро.

Після вихідних фінустанови купують європейську валюту дешевше на 20 коп., продають – дешевше на 10 коп. Різниця між курсами в ПриватБанку дорівнює одній гривні: купівля – 40,05 грн/євро, продаж – 41,05 грн/євро. Ощадбанк купує валюту по 40,40 грн/євро, що вигідніше українцям, але продає по 41,30 грн/євро, тобто за більшим курсом.

Курс валют в обмінниках

Американський долар подешевшав також в обмінних пунктах. Втім більша різниця з вихідними спостерігалася вранці, 27 березня: менше на 14 та 10 коп. в купівлі та продажу відповідно. Станом на 14:00 середні показники такі:

  • купівля – 38,22 грн/дол.;
  • продаж – 38,32 грн/дол.

З євро також ситуація краща, ніж попередні два дні. Курс купівлі піднявся на 20 коп., а продажу – впав на 40 коп. Середні значення в обмінниках наступні:

  • купівля – 40,90 грн/євро;
  • продаж – 41,10 грн/євро.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що курс долара розкриває карти та розповідав, до чого готуватися українцям наступного тижня. Також ми повідомляли, що Нацбанку доведеться змінити курс долара.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.