Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Валюта в "заначці" знову актуальна? Який курс долара в банках та обмінниках

Після вихідних в банках та обмінниках змінилися показники курсів валют

Фото: НБУ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Який курс валют в банках та обмінниках України 27 березня

Фото: НБУ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

27 березня українці мають змогу дешевше купити долари та євро в банках, оскільки фінустанови дещо знизили курс продажу після вихідних. Водночас найпомітніше зміни торкнулися обмінних пунктів.

Дані наводить моніторинговий портал Мінфін.

Курс валют у банках

Станом на 14:00 27 березня українські банки встановили такі середні показники курсів американського долара:

  • купівля – 38,10 грн/дол.;
  • продаж – 38,50 грн/дол.

Порівнюючи з вихідними, змінився курс продажу. Різниця становить 10 коп., тобто українцям вигідніше купувати долар. Водночас курс купівлі не зазнав змін. Що стосується конкретних фінустанов, то ПриватБанк продає американську валюту по 38,25 грн/дол., купує – по 37,75 грн/дол. Ощадбанк продає дорожче – по 38,80 грн/дол., зате й купує за вищим курсом – по 38 грн/дол.

Фото: Мінфін

Євро продемонструвало відносне падіння курсів, середні значення в банках становлять:

  • купівля – 40,50 грн/євро;
  • продаж – 41,40 грн/євро.

Після вихідних фінустанови купують європейську валюту дешевше на 20 коп., продають – дешевше на 10 коп. Різниця між курсами в ПриватБанку дорівнює одній гривні: купівля – 40,05 грн/євро, продаж – 41,05 грн/євро. Ощадбанк купує валюту по 40,40 грн/євро, що вигідніше українцям, але продає по 41,30 грн/євро, тобто за більшим курсом.

Фото: Мінфін

Курс валют в обмінниках

Американський долар подешевшав також в обмінних пунктах. Втім більша різниця з вихідними спостерігалася вранці, 27 березня: менше на 14 та 10 коп. в купівлі та продажу відповідно. Станом на 14:00 середні показники такі:

  • купівля – 38,22 грн/дол.;
  • продаж – 38,32 грн/дол.

З євро також ситуація краща, ніж попередні два дні. Курс купівлі піднявся на 20 коп., а продажу – впав на 40 коп. Середні значення в обмінниках наступні:

  • купівля – 40,90 грн/євро;
  • продаж – 41,10 грн/євро.

Що буде з курсами валют у квітні

Як уточнив сайту Pro Гроші директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко, наступного місяця не варто чекати серйозних зрушень на валютному ринку. Швидше за все, курси будуть подібними до березневих, тобто долар залишиться в межах 37,8-38,8 грн, євро – 40-41 грн. Офіційний курс також не зазнає змін і зафіксується на рівні 36,6 грн/дол. та 38,8 грн/євро.

Звісно, прогноз справдиться за умов належної політики НБУ, ефективних заходів з утримання балансу між попитом і пропозицією на готівковому ринку, продовження системної міжнародної фінансової допомоги від партнерів України.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що курс долара розкриває карти та розповідав, до чого готуватися українцям наступного тижня. Також ми повідомляли, що Нацбанку доведеться змінити курс долара.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.