Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як зняти готівку з картки Monobank – інструкція

Зробити це можна кількома способами, як з комісією, так і без неї

Фото: Monobank, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Невеликі суми можна знімати на касах магазинів

Фото: Monobank, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Monobank позиціонує себе як віртуальний банк в телефоні. Його особливістю є те, що він не має власних відділень та банкоматів. Однак не завжди є можливість розрахуватися карткою.

Pro Гроші розповідають, як зняти готівку з картки Monobank.

Для того, щоб списати особисті кошти сервісна підтримка банку рекомендує скористатися послугами банків-партнерів: Universal Bank і А-банк. Однак готівку можна зняти у касі чи банкоматі будь-якого банку України.

Комісія становитиме 0,5% за зняття особистих коштів і 4% – кредитних.

Яку суму можна зняти з картки за раз

За одну транзакцію в банкоматах можна зняти не більше 1000 гривень. У банкоматах Universal Bank – до 20 тисяч гривень за транзакцію. В Ощадбанку – до 10 тисяч гривень.

Щоб зняти більшу суму, слід звернутися у касу банку. Однак треба пам’ятати, що, згідно з постановою НБУ, на час дії воєнного стану з гривневої картки в Україні можна списати максимум 100 000 грн за добу.

Знімаючи гроші у касах, при собі достатньо мати паспорт та смартфон. При цьому, в Universal Bank для зняття готівки до 100 000 грн документи не потрібні.

Як зняти готівку без інших банків

Клієнти Monobank можуть скористатися такими послугами на касах магазинів. Це можна зробити у Сільпо, Форі та VARUS, а також на деяких заправках, таких як ОККО чи WOG. Для цього потрібно виконати кілька дій:

  • зробити покупку будь-якого товару через касу і розплатитися за неї банківською карткою;
  • обов’язково попередити касира про намір зняти готівку та назвати суму;
  • ввести пін-код та отримати готівку.

Важливо пам'ятати, що це можна зробити тоді, коли на касі є достатня сума. Якщо ні, то вам можуть відмовити провести таку операцію.

Як зняти гроші без комісії

Є кілька способів це зробити, однак для цього потрібно використати іншу банківську картку. Наприклад, перевести кошти з рахунку Monobank на карту Izi Bank або Sportbank. У цьому випадку комісія за переказ не стягується.

Після цього за допомогою картки Izi Bank або Sportbank можна зняти гроші без комісій.

За місяць доступні тільки три такі операції. Розмір кожного переказу не повинен перевищувати 1000 грн. Далі за проведення операції треба буде платити від 1 до 2% від суми операції.

Водночас, поповнити картку без комісії можна через каси Universal Bank і А-банку, через термінали IBOX та в банкоматах Universal Bank.

Поповнення через додаток Monobank вважається переказом грошових коштів, тому у разі поповнення з використанням кредитних коштів стягується комісія з такої картки.

Раніше ми писали, як оформити та безконтактно сплачувати криптовалютною картою Weld. Також ми розповідали, що ПриватБанк вдруге за місяць змінить умови видачі готівкової валюти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.