Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Криптовалютна карта Weld: як оформити та безконтактно сплатити що завгодно

Перша українська крипто валютна платіжна картка дозволяє оплачувати товари та послуги будь-де, де є можливість безготівкових транзакцій

Колаж: Pro Гроші

Українські стартапи Unex Bank і Weld Money створили першу криптовалютну карту

Колаж: Pro Гроші

Перший український фінтех-банк із власною банківською ліцензією Unex Bank спільно зі стартапом Weld Money випустив першу в Україні картку, яка розраховується криптовалютою.

Про це пише видання Forbes.

Розробникам вдалося не просто стати першопрохідцями, тоді як низка більших банків вже давно анонсувала вихід своїх криптокарток, але й обійти перестороги НБУ стосовно криптоактивів. Власне, саме через відсутність "зеленого світла" від НБУ monobank, який ще у липні минулого року розповідав про наближення випуску банківської платіжної карти у біткоїні, так і не зміг реалізувати ідею.

Як же це вдалося молодим стартапам? Як пояснює голова правління Unex Bank Іван Світек, Національний банк не зацікавився новацією – карткою Weld – оскільки вона працює на базі національної валюти, як і класична банківська картка. Тобто всі платежі проходять у гривнях, а перша криптовалютна транзакція знаходиться під опікою юрособи Weld Exchange.

Як працює Weld та кому доступна послуга

Weld card працює на базі Debit Mastercard, але прив’язана до криптовалютного гаманця. Як і будь-яка звичайна дебетова карта, її можна додати до Apple Pay чи Google Pay, платити за товари та послуги безконтактно, при цьому самостійно не перетворювати біткоїни, наприклад, на гривні.

Весь процес відбувається автоматично: сума, яка еквівалентна національній валюті, без стороннього втручання списується з балансу гаманця на біржах WhiteBIT та Huobi. Варто лише здійснити верифікацію особистих даних, яка реалізується через додаток "Дія". Якщо ви часто послуговуєтеся безконтактними платежами, то функціонал картки Weld не буде новим чи незрозумілим.

Зауважимо, отримати першу в Україні криптовалютну карту можуть тільки люди, що досягли 21-річного віку. Також вона наразі дозволяє платити стейблкоїни USDT. Надалі планується розширити можливості та додати інші популярні валюти.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що російські картки перетворюються в мотлох. Також ми повідомляли, що Binance дозволила верифікувати особисті дані через "Дію".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.