Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як зняти готівку на деокупованих територіях, якщо банкомати не працюють: інструкція

У Мінінтеграції назвали два способи, як зняти пенсію чи соціальну допомогу з банківської картки

Фото: Укрпошта, Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

В Мінреінтеграції пояснили, як зняти готівку на звільнених територіях

Фото: Укрпошта, Ощадбанк. Колаж: Pro Гроші

Попри те, що на деокупованих територіях України не всюди налагоджене електропостачання та поновлений зв'язок, у українців уже з'явилася можливість зняти з картки пенсії та соціальну допомогу. Зробити це можна навіть, якщо не працюють банківські відділення та банкомати.

Інструкції опублікувало Мінреінтеграції.

Зняти кошти з рахунків можна кількома способами:

На касах супермаркетів, аптек чи АЗС під час оплати покупки

Така послуга доступна в торгівельних мережах. Наприклад. "АТБ", "Varus", "Фора", "Сім23", "Сільпо", "Аврора", АЗК "ОККО", "WOG" та багато інших (інформацію необхідно уточнювати безпосередньо на касах).

Щоб отримати готівку на касі торгової точки, необхідно оплатити товар банківською картою та повідомити касира про бажання зняти готівку. Підтвердження такої операції на касі супроводжується введенням PIN-коду банківської картки користувача.

Через сервіси "Укрпошти"

Для цього потрібно провести перерахування коштів з картки для отримання готівки у відділенні "Укрпошти" або з доставкою за адресою проживання за допомогою послуги "З картки додому".

Щоб це зробити при виборі послуги "З картки додому" листоноша принесе переказ за вказаною адресою та передасть безпосередньо в руки отримувача протягом 2-х робочих днів. Для отримання переказу отримувачу необхідно лише пред'явити листоноші власний паспорт.

Крім того, є можливість зняти коштів через POS-термінали у відділеннях "Укрпошти". Ті, у кого є платіжні картки, зокрема – платіжні засоби з підтримкою технології NFC (годинник, кільце, смартфон) VISA. Mastercard та ПРОСТІР мають можливість отримувати готівкові кошти у поштових відділеннях Укрпошти через POS-термінали "Укрпошти".

Важливо пам'ятати, що за одну операцію можна зняти від 50 до 15 000 гривень. Комісія "Укрпошти" за видачу коштів через власні POS-термінали – 2% (окрім працівників "Укрпошти"). Щоб підтвердити операцію зняття готівки, потрібно ввести PIN-код.

Раніше ми писали, що жителям звільнених від російської окупації населених пунктів Харківщини надаватитметься разова грошова виплата. Також ми розповідали, що на деокупованих територіях пенсію знову можна отримати готівкою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.