Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

По 1 200 кожному: хто отримає виплати з нової програми допомоги

Під час повномасштабної війни з'являються нові програми грошової допомоги українцям, які постраждали від воєнних дій

Фото: Facebook Ірини Верещук, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Жителі деокупованих територій отримають нову допомогу

Фото: Facebook Ірини Верещук, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Існуючі програми фінансової допомоги розраховані на різні категорії громадян, багато українців вже отримали допомогу і від держави, і від різних організацій. Але з'явилася нова разова грошова виплата, яка поки надаватиметься лише жителям звільнених від росіян населених пунктів Харківщини.

Про нову програму повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Скільки і кому передбачено виплат

Гроші можуть отримати люди, які жили на території Харківської області під час окупації населених пунктів росіянами. Ці виплати будуть готівковими і разовими.

"Сьогодні почали платити по 1 200 грн кожному готівкою у перших населених пунктах деокупованої Харківщини", – написала Верещук 19 вересня у себе у Facebook.

Доставку і видачу грошей організовує Укрпошта. Фінансово допомагали також Товариства Червоного Хреста України та Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

Після звільнення Збройними силами України багатьох населених пунктів установи та компанії намагаються швидко відновити свої послуги. Так, в деокупованих громадах Харківщини вже працює пошта, залізниця і видаються соцвиплати.

На деокупованих територіях пенсію знову дають готівкою

Ми вже розповідали, що пенсії людям на окупованих територіях приходили на картки. Але там не працювали українські банкомати, і отримати готівку було неможливо. Тепер пенсію готівкою доставляє Укрпошта, але щоб отримати її, потрібно написати спеціальну заяву.

Якщо раніше цю заяву подавати треба було особисто у Пенсійний фонд, то зараз мешканці деокупованих територій можуть передати її ПФУ через сільського, селищного, міського голову, старосту чи начальника військової адміністрації населеного пункту.

Банки також поступово повертаються на звільнені території. Уже у вересні та на початку жовтня послуги у цих містах і селах відкриють ПриватБанк та Ощадбанк. Читайте, як працюватимуть ці банки на деокупованих територіях.

Сайт Pro Гроші також писав, що деяким військовослужбовцям затримують виплати "бойових". Ганна Маляр, заступниця міністра оборони України, пояснила, у чому причина, та коли чекати грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.