Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як таксисти найчастіше "розводять" туристів – топ афер

Є певні лайфхаки, які допоможуть вам не потрапити "на гачок" та зберегти гроші

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Туристів можна легко ввести в оману

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Аби недобросовісні таксисти не витягли з вас як з туриста всі гроші, варто слідувати декільком простим правилам.

Про це пише Express.

Експерт з подорожей Джек Мітчелл пояснив, що водії таксі часто обманюють туристів, стверджуючи, що їхній лічильник зламаний, при цьому називаючи завищену ціну за поїздку.

"Інші дезінформують пасажирів про те, що обраний ними пункт призначення, готель, храм або музей повністю заброньовані або закриті, перш ніж відвезти їх до друга. Потім вони стягують вищу плату за проїзд, вибираючи заплутаний маршрут, щоб ще більше підвищити тариф", – пояснив Мітчелл.

Виходить, оскільки туристи знаходяться за межами своєї зони комфорту, то їх легко обдурити.

Деякі водії таксі пішли далі й можуть відвезти туристів до магазину, що належить другові, й спробувати змусити їх купувати товари чи послуги за завищеною ціною.

Як уникнути шахрайства з таксі

Ніколи не ловіть таксі на вулиці. Зверніться до авторитетного джерела. Наприклад, до довідкового центру аеропорту, туристичного інформаційного центру, консьєржу вашого готелю або винайміть ліцензоване таксі.

Дізнайтеся середню вартість поїздки. Запитайте у консьєржа готелю або скористайтеся онлайн-калькулятором вартості проїзду. Також перед тим, як їхати, переконайтеся, що лічильник в таксі працює. Якщо водій каже, що лічильник зламаний, можливо, краще взяти інше таксі, ніж ризикувати й переплачувати.

Перевірте адресу та години роботи вашого пункту призначення. Їх також варто записати собі в телефон або в блокнот англійською мовою і тією, якою розмовляють у вашому пункті призначення. Якщо водій намагається відвезти вас в інше місце, твердо повторіть бажаний напрямок або припиніть поїздку.

Використовуйте онлайн-карти. Так ви зможете переконатися, що водій не збивається з курсу.

Користуйтеся послугами таксі через популярні додатки. Так ви зможете побачити вартість проїзду ще до того, як вирушите в дорогу, а також відстежите, куди вони їдуть та за яким маршрутом.

Використовуйте громадський транспорт. Це відмінний варіант для туристів, якщо ви відпочиваєте в місті. Ба більше, це може бути набагато дешевше, ніж таксі.

Оцінки пасажирам

Раніше досвідчений таксист служби Uklon розповів Pro Гроші, що водії також ставлять своїм пасажирам оцінки, і від сформованого рейтингу багато чого залежить.

Якщо у пасажира рейтинг нижче ніж 4,68, то його замовлення приходить як необов’язкове. Тобто таксист може без шкоди для себе відхилити його. Водії намагаються не брати таких пасажирів, оскільки одразу думають, що людина може бути проблемною.

Про те, коли водії найчастіше знижують своїм клієнтам оцінки, і які ще замовлення вважаються необов’язковими, читайте в нашому ексклюзивному матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, хто з українців може безплатно їздити на таксі й показував найцікавіші меми про цю роботу в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.