Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Wise заборонила перекази коштів у гривнях для українців – чому це сталося

Раніше 5 жовтня 2022 року Національний банк України також запровадив певну заборону для громадян

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

У Wise недоступний переказ коштів у гривні для українців

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Переказ із гривневих рахунків через систему Wise тепер призупинено. Однак точних причин таких нововведень поки немає.

Про це повідомив речник пресслужби цієї компанії, пише "Мінфін".

"Клієнти із зареєстрованою адресою в Україні з 12 серпня 2022 року не можуть відкривати нові цифрові картки у Wise. Клієнти, чиї цифрові карти були відкриті до цієї дати, можуть і надалі використовувати їх до закінчення терміну дії картки", — пояснив він.

Відтепер, у Wise прив'язуються не до національності користувачів, як це було раніше, а лише до їхньої фактичної реєстрації в країні.

"Люди можуть відправляти гривню в Україну, а також долар, фунт стерлінгів та євро через платежі SWIFT", — уточнили у Wise.

Поки невідомо точних причин таких нововведень, адже в компанії нічого про це не говорять. Відомі лише загальні формулювання.

"Нині неможливо відправити гроші за кордон з України, а нові клієнти з адресою в Україні не можуть використовувати деякі функції облікового запису Wise для створення балансу в різних валютах або отримання цифрової картки Wise. Ці зміни діють з 2022 року, і ми проінформували клієнтів про ці зміни, щоб вони могли знайти альтернативні способи керування своїми грошима. Ми прагнемо знову зробити наші послуги доступними у майбутньому, але, на жаль, не можемо назвати конкретні терміни для цього", — говорить речник Wise.

Хто ще заборонив перекази

З 5 жовтня 2022 року Національний банк України також запровадив заборону на P2P перекази для громадян з гривневих рахунків на рахунки в іноземних банках. До цього діяли лише певні обмеження.

Ввели таку заборону через те, що було активне виведення коштів через цей канал із конвертацією гривні в інвалюту. Тоді це мало назву "картковий туризм".

А от закордонні карткові перекази з валютних рахунків регулятор не забороняв. Люди можуть переводити певні суми з валютних карток, але лише у рамках ліміту – 100 тисяч гривень на місяць.

"Щоб допомогти українським біженцям у сусідніх країнах, ми спростили вимоги до документації для створення облікового запису Wise та доступу до банківських операцій у місцевій валюті. Ми також спростили реєстрацію благодійних організацій у Wise та прибрали комісію для деяких із них, щоб до України надійшло якнайбільше грошей", — запевнив спікер Wise.

Також варто зазначити, що у даної компанії й досі найнижча комісія на транскордонні перекази у світі — 0,65% від суми.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав про те, що ПриватБанк тимчасово скасував комісію на перекази з Польщі, а також про те, як клієнт Monobank втратив 500 євро через міжнародний переказ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.