Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Visa та MasterCard хочуть підвищити комісії для транзакцій: що зміниться для клієнтів

Розповідаємо про можливе підвищення комісій від популярних платіжних систем Visa та MasterCard

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Visa та MasterCard підвищать комісію

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

MasterCard та Visa — це дві найпопулярніші платіжні системи у світі. Щорічно вони обслуговують мільярди клієнтів та отримують серйозний прибуток. Зокрема, їхній прибуток також залежить і від комісій, які стягуються під час проведення відповідних транзакцій.

Про це повідомляє Bloomberg.

Що зміниться для клієнтів

Йдеться про те, що оператори цих платіжних систем мають намір підвищити комісійні збори, які стягуються під час оплати їхніми клієнтами за допомогою банківських карток (у магазинах, ресторанах, на різних сервісах тощо).

Зокрема відомо, що підвищення для клієнтів платіжної системи MasterCard може відбутися вже у жовтні 2023-го, проте, на скільки зростуть комісійні збори — не повідомляється. Visa також планує ввести підвищений комісійний збір для своїх карток у жовтні, проте, у квітні 2024-го ці зміни будуть стосуватись кредитних та дебетових карток. Зазначимо, що там також не розповіли, на скільки може зрости комісія під час оплати карткою. Проте відомо, що загальний дохід цих компаній можете підвищитись на 500 мільйонів доларів.

Крім того, основний дохід із встановлених комісійних зборів безпосередньо забирає сам банк, який випускає картки на основі платіжних систем Visa та MasterCard. І хоча розмір цих комісійних зборів не є великим, останнім часом клієнти все одно платять більше. Це пов'язано з тим, що багато людей використовує кредитні картки, на яких встановлені підвищені комісійні збори.

Які банки пропонують вигідний курс під час продажу валюти онлайн

Раніше ми писали про те, які українські банки пропонують вигідний курс при онлайн-продажу валюти. Зараз в Україні купити валюту онлайн можна за такими курсами:

  • АБанк (37,55 за долар, 41,49 за євро);
  • ПриватБанк (37,40 за долар, 41,00 за євро);
  • Сенс Банк (37,40 за долар, 41,00 за євро);
  • Укргазбанк (37,5 за долар, 41,55 за євро);
  • Monobank (37,44 за долар, 41,10 за євро);
  • Укрсиббанк (36,57 за долар, 39,52 за євро).

При цьому слід зазначити, що деякі банки дають можливість зняти кошти без жодної комісії, наприклад, це стосується Сенс Банку. Інші пропонують доволі невисокі комісійні збори, зокрема Укрсиббанк забирає всього лише 1,5% від загальної суми, Monobank — 0,9%. Найвигідніший курс для клієнтів на цей час пропонує Укрсиббанк.

Нагадаємо, раніше ми писали про новий закон щодо кредитних спілок. Також ми повідомляли про масштабні проблеми в Monobank.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.