Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виплати військовим в Україні – хто може отримати додаткову грошову винагороду

Українські військові отримують саме грошове забезпечення, а не зарплату, адже дані відносини розглядаються як служба, а не трудові

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські військові можуть отримати додаткові гроші

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Військовослужбовці, які захищають нашу країну, отримують щомісячне грошове забезпечення. Також вони отримують і додаткову грошову винагороду. Однак її виділяють не для всіх.

Про це пише НВ.

Отримати додаткову винагороду, а саме до 100 тисяч гривень, можуть військовослужбовці, які беруть безпосередню участь у бойових діях. У цьому випадку райони ведення військових дій визначаються відповідними рішеннями Головнокомандувача ЗСУ.

Однак деякі військовослужбовці запевняють, що окремі райони, де ведуться бойові дії, не включені до відповідних наказів. Виходить, що іноді військові позбавлені можливості отримати додаткову винагороду за участь у бойових діях.

Документи щодо визначення районів бойових дій не перебувають у публічному доступі, а також такі райони можуть досить швидко змінюватись.

На які виплати мають право рідні військовослужбовців

Якщо військовий загинув на війні з російськими окупаційними військами, то рідним виплачуватимуть одноразову грошову допомогу у розмірі 15 мільйонів гривень. Її розділять рівними частками на всіх одержувачів. Також сімʼї дають гроші на проведення похорону.

Щомісячне грошове забезпечення отримують і сім'ї тих військових, яких захопили в полон чи які пропали безвісти. Однак це не стосується тих, хто здався у полон добровільно.

Рідні військовослужбовців можуть оплачувати лише 50% вартості медичного обслуговування у закладах охорони здоров'я ЗСУ. Також доступне пільгове санаторно-курортне лікування. На 50% менше ви будете платити й за житло і комунальні послуги.

Які доплати отримують військові?

Військові, які перебувають на лінії фронту та беруть участь у бойових діях, можуть розраховувати на доплату у розмірі 100 000 гривень.

Якщо військовослужбовець виконує бойове завдання у складі військового органу управління, то він зможе отримати додатково 50 000 гривень. У такому разі Генштаб та головнокомандувач ЗСУ вирішуватимуть, де саме знаходиться територія, на якій виконується таке завдання.

Доплату у розмірі 30 000 гривень отримуватимуть військові, які виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть участі в боях. А також військові, які перебувають на бойовому чергуванні та відбивають повітряні атаки ворога, незалежно від району виконання завдання.

Більше про виплати військовим читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми розповідали, кому з військових збережуть зарплату після призову до війська. Також ми писали, як родичам зниклого безвісти військового отримувати його зарплату. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.