Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ваш кошик – ваш бюджет: секрети ефективної економії на продуктах

Варто розуміти, що під час покупок важливо мати свідоме та розсудливе ставлення до товарів, аби вони не "зʼїдали" ваш бюджет

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям варто дотримуватися кількох правил

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Економити цілком можливо, й українцям варто розпочати це робити з покупки продуктів. Цей процес у більшості відбувається ледь не щодня. А тому іноді саме він і "зʼїдає" найбільше грошей з вашого бюджету.

Чат GPT дав кілька порад про те, як можна економити.

Плануйте покупки. Створіть список того, що вам дійсно потрібно, перед тим як вирушати в магазин. Уникайте купівлі зайвих речей поза списком.

Порівнюйте ціни. Перед покупкою порівнюйте ціни в різних магазинах або онлайн. Інтернет дає вам можливість швидко знайти найкращі пропозиції.

Використовуйте знижки та акції. Використовуйте купони, акції та розпродажі. Багато магазинів пропонують знижки на певні товари або у певний час.

Купуйте великі партії. Якщо це можливо, купуйте продукти великими партіями. Часто це вигідніше, ніж купувати маленьку кількість.

Уникайте покупок на голодний шлунок. Коли ви голодні, ви можете купити більше, ніж вам потрібно. Поїжте перед покупками.

Обирайте менш відомі бренди. Іноді менш відомі бренди пропонують якісні товари за меншою ціною.

Використовуйте програми лояльності. Деякі магазини мають програми лояльності, які дозволяють накопичувати бонусні бали або отримувати знижки на майбутні покупки.

Перевіряйте дати придатності. Уникайте покупки продуктів з недавно минулою датою придатності, оскільки це може призвести до швидкого зіпсування продукту.

Купуйте в сезон. Фрукти та овочі, що ростуть в сезон, часто коштують дешевше, ніж ті, що не зростають в дану пору року.

Готуйте вдома. Готування вдома зазвичай дешевше, ніж покупка готових або ресторанних страв.

Уникайте дорогих напоїв та снеків. Вода є дешевшим і здоровішим вибором, ніж газовані напої, а снеки можна замінити сезонними фруктами чи горіхами.

Контролюйте розмір порцій. Швидко перевищивши розмір порції, ви можете витратити більше грошей на їжу, ніж планували.

Відмовляйтеся від звичок, що вимагають витрат. Якщо у вас є звички, такі як паління чи щоденна кава в кав'ярні, розгляньте можливість їх скоротити або позбутися, оскільки ці витрати можуть накопичуватися.

Ремонтуйте та вдосконалюйте. Замість покупки нового, розгляньте можливість ремонту або покращення тих речей, які ви вже маєте.

Використовуйте бартер і обмін. Якщо ви маєте навички або товари, якими можна поділитися, розгляньте можливість обміну з іншими людьми.

Найголовніше, що вам допоможе, якщо ви захочете економити – свідоме і розсудливе ставлення до покупок.

Раніше ми розповідали, як окупація російськими військовими Херсонщини впливає на вартість популярних серед українців овочів. Також ми писали про те, які продукти харчування подорожчали найбільше та пояснили, що відбувається з інфляцією.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.