Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Валюту все ще вигідно міняти? Який курс долара встановили банки 10 квітня

Після вихідних курси долара та євро дещо зросли, в банках різниця становить 20-30 копійок

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вартість долара та євро в банках 10 квітня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українські банківські установи оновили курси валют після вихідних. Показники підвищилися: курс купівлі долара виріс на 20 коп., продажу – на 35 коп.

Про це свідчать дані моніторингового порталу Мінфін.

Курс долара в банках

Станом на 12:00 10 квітня середні значення по Україні становлять:

  • купівля – 37,20 грн/дол.;
  • продаж – 37,80 грн/дол.

Українцям вигідніше купувати американську валюту в ПриватБанку за курсом 37,50 грн/дол., тоді як Ощадбанк встановив курс продажу 38,20 грн/дол. Водночас продати долари краще Ощадбанку, який купить їх на 20 коп. дорожче – по 37,20 грн/дол. ПриватБанк пропонує клієнтам віддати долари за курсом 37 грн/дол.

Фото: Мінфін

Курс євро в банках

З європейською валютою також відбулися зміни після вихідних. Курс продажу виріс на 25 коп., купівлі – на 10 коп. Станом на 10 квітня середні показники в банках дорівнюють:

  • купівля – 40,25 грн/євро;
  • продаж – 41 грн/євро.

ПриватБанк продає валюту по 40,65 грн/євро, що вигідніше для українців, адже в Ощадбанку встановлено курс 41,10 грн/євро. Втім купує фінустанова за вищим курсом – 40,10 грн/євро, водночас ПриватБанк дасть за одиницю євро менше – 39,65 грн.

Фото: Мінфін

Курс долара та євро в обмінниках

Обмінні пункти в обідню пору 10 квітня пропонують українцям такі середні значення курсу долара:

  • купівля – 37,54 грн/дол.;
  • продаж – 37,65 грн/дол.

Середній курс євро в обмінниках України наступний:

  • купівля – 40,66 грн/євро;
  • продаж – 40,85 грн/євро.

Які очікування на валютному ринку

Цього тижня, напередодні Великодня, можливі незначні коливання курсів, які після 17 квітня вирівняються та стабілізуються. Як передбачає директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко, зростання готівкового курсу буде "сезонним", при цьому амплітуда коливань не перевищуватиме 0,3-0,5 гривні.

Причин для стрімких змін немає, оскільки ринок перебуває у відносно стабільному стані. Спред залишиться на мінімальному рівні: різниця між курсом покупки й продажу становитиме від 0,15 грн за долар і до 0,25 грн за євро.

Загальна активність на валютному ринку в період з 10 по 16 квітня може вирости на 10%, що характерно для Великодніх свят, адже споживачі стають більш активними, а це відображається на попиті та пропозиції.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що курс долара в Україні можуть відпустити. Також ми повідомляли, що курсові "стрибки" продовжуються та розповідали, скільки коштує долар в обмінниках.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.