Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Валютна турбулентність – який курс долара, євро та злотого встановив НБУ

Зміна офіційного курсу іноземних валют є необхідною для ефективного управління валютним ринком та підтримки стабільності української економіки

Фото: НБУ

НБУ встановив нові офіційні курси іноземних валют

Фото: НБУ

Валютний ринок України щодня зазнає певних змін, і понеділок, 6 листопада, не став винятком. Національний банк (НБУ) продовжує активно регулювати фінансовий ринок, змінюючи офіційний курс іноземних валют для забезпечення стабільності валютного курсу та економічної ситуації в країні.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара, євро та злотого НБУ встановив 6 листопада.

Який офіційний курс долара

Новий тиждень розпочався вже з усім відомої тенденції – зі зниження вартості долара. У понеділок, Нацбанк встановив офіційний курс долара на рівні 36,17 гривні за долар. Це на 10 копійок менше, ніж минулого банківського дня.

Важливо зазначити, що минулого тижня курс американського долара постійно знижувався, але протягом четверга, 2 листопада, та п'ятниці, 3 листопада, він тримався на одному рівні, тоді його офіційна вартість становила 36,26 гривні за долар.

Що відбулося з курсом євро 6 листопада

Щодо євро, сьогодні Національний банк України встановив офіційний курс на рівні 38,72 гривні за євро. Це на 6 копійок більше, ніж 5 листопада.

В Україні курс євро відзначається більшою варіативністю в порівнянні з доларом, коли вартість може коливатися в межах 10 копійок та різко змінювати свої позиції. Наприклад, минулого тижня, з 30 жовтня, вартість євро почала зростати з рівня 38,37 гривні за євро, і вже на наступний день вартість піднялася до 38,56 гривні за євро. Однак, 2 листопада, НБУ знизив вартість євро більш ніж на 30 копійок, встановивши її на рівні 38,23 гривні за євро.

Який курс злотого 6 листопада

Вартість польського злотого також піддається коливанням на валютному ринку України. З 30 жовтня по 5 листопада спостерігалася поступова зміна курсу у бік зростання, різке падіння та знову зростання. У понеділок, 6 листопада, можна було спостерігати певний підйом курсу злотого, хоча цей ріст – незначний. НБУ встановив офіційний курс злотого на рівні 8,70 гривень за злотий, що на 2 копійки більше за минулий банківський день.

Чому в Україні дешевшає долар

З таким питанням редакція сайту Pro Гроші звернулася до доктора економічних наук, професора і заслуженого економіста України Олексія Плотнікова. І він пояснив, що фактори, що впливають на курсові показники, традиційно включають попит і пропозицію валюти.

Перевищення пропозиції над попитом може призвести до зниження курсу долара, і навпаки – зменшення пропозиції може підвищити його вартість. Зовнішні фактори, такі як міжнародна допомога, законодавство про фінансування України, а також геополітичні події, можуть також впливати на валютний ринок.

За словами економіста, важливо розуміти, що курс валют підпорядкований багатьом чинникам, і, хоча зараз переважають коливання в копійках, у майбутньому може відбутися більша зміна курсу валют. Можливо, у листопаді спостерігатимемо поступове здорожчання долара, оскільки регулятор має плани збільшити його вартість до показника більше ніж 40 гривень за долар.

Раніше ми повідомляли, що відбувалося з курсом долара минулого тижня. Також редакція сайту Pro Гроші дізналася в економіста, яких змін на валютному ринку варто чекати на цьому тижні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.