Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні запровадять універсальну соціальну допомогу: коли та хто її отримає

Гроші українці отримуватимуть до тих пір, поки вони не працевлаштуються

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Виплати будуть повʼязані з фінансово-майновим станом людей

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні планують запровадити універсальну соціальну допомогу людям, які опинилися у скрутному становищі. Це станеться орієнтовно у квітні.

Про це пише соціальна інформаційна платформа.

Виплати будуть повʼязані з фінансово-майновим станом людей. Все для того, аби охопити набагато більше українців, які потребують підтримки, говорить перший заступник міністра соціальної політики Дарія Марчак.

Робота на відповідному проєкті вже триває. Пізніше його хочуть подати на розгляд до Верховної Ради, а вже протягом осені мають отримати схвалення. Таким чином, навесні можна буде запустити універсальну соціальну допомогу.

"Починаючи орієнтовно з квітня 2023 року ми зможемо запровадити такий універсальний інструмент підтримки. І один із нюансів цього інструменту – це те, що ми хочемо уникнути показника прожиткового мінімуму і запровадити певний базовий показник і порівнювати доходи, які отримує сім'я з ним. І якщо сім'я отримує дуже низькі доходи з усіх джерел, тоді надавати фінансову підтримку такій сім'ї від держави", – стверджує Дарія Марчак.

Допомогу українці отримуватимуть до тих пір, поки вони не працевлаштуються, влаштують свої справи та зможуть повернутися до самостійного життя.

Раніше ми писали, що в Україні працює нова програма допомоги для сімей, які усиновили дитину під час війни. Вони отримають додаткову грошову допомогу у діапазоні від 45 000 до 75 000 гривень залежно від віку та статусу дитини.

Також сайт Pro Гроші пояснював, як отримати декларації для безкоштовного лікування та медикаментів для ВПО.

Дізнатися більше про допомогу українцям під час війни можна у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.