Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

75 000 гривень на сім’ю: в Україні працює нова програма допомоги

У рамках програми "Право на сім’ю" українці можуть отримати грошову допомогу на утримання всиновленої дитини

Колаж: Pro Гроші

Українців заохочують всиновлювати дітей, пропонуючи велику матеріальну допомогу

Колаж: Pro Гроші

Благодійний фонд "СОС Дитячі Містечка" анонсував початок програми фінансової допомоги сім’ям, які всиновили дитину з початку поточного року, тобто з 1 січня 2022-го.

Про це повідомила пресслужба фонду на офіційному сайті.

З початку повномасштабного вторгнення Росії чимало дітей залишилися без батьківської опіки внаслідок звірств, вчинених окупантами. Українці активно користуються послугами всиновлення, аби допомогти малечі відновити емоційну стабільність через можливість рости у повноцінній сім’ї.

Фонд "СОС Дитячі Містечка" у рамках програми "Право на сім’ю" відбере 500 сімей, які оформили документи у період з 1 січня до 31 грудня 2022 року. Вони отримають додаткову грошову допомогу у діапазоні від 45 000 до 75 000 гривень залежно від віку та статусу дитини. Важливо знати, що внутрішньосімейне усиновлення не підпадає під програму.

Щоб подати заявку на участь, необхідно відвідати офіційний сайт фонду та в електронному вигляді заповнити форму.

Чим займається "СОС Дитячі Містечка"

Організація зареєструвала свою діяльність як благодійну ще в далекому 2003 році. Будучи членом Міжнародної Федерації SOS Children’s Villages International, фонд зобов’язаний працювати відповідно до Конвенції ООН про права дитини. За час функціонування вдалося допомогти 160 тисячам людей, що значно вплинуло на зменшення рівня сирітства у державі.

Проект під назвою "Право на сім’ю" реалізовується за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). Його одночасно запустили у п’ятьох країнах, як от Албанії, Білорусі, Вірменії, Північній Македонії та Україні. Це означає, що на території держав є велика кількість сиріт, які потребують допомоги в соціальному та психологічному напрямках.

На території України програма діє у чотирьох регіонах – Київській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській. Там зосереджено чимало внутрішньо переміщених осіб, а діти в родинах, які були змушені змінити місце проживання, тікаючи від війни, потерпають від нестач і проблем.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що постраждалим від війни українцям виплатять 100 тисяч гривень. Також ми повідомляли, хто має право на безкоштовну меддопомогу.

Докладніше про допомогу українцям під час війни читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.