Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні стабілізувався долар – який курс пропонують на міжбанку та в банках

Український валютний ринок продовжує демонструвати свою непередбачуваність, проте курс долара поки що залишається в межах стабільності

Фото: Unsplash

Курс долара оновив свої позиції

Фото: Unsplash

Валютний ринок України майже кожен день демонструє певні зміни. Так, у четвер, 26 жовтня, курс американського долара вирішив здивувати людей та дещо стабілізуватися. Вартість іноземної валюти на міжбанку та в фінансових установах колихнулася в межах лише на декілька копійок.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися більше про курс долара в банках та на міжбанку.

Що відбувається з курсом долара на міжбанку

Міжбанк відкрився о 10:00 ранку. З самого початку торги доларом були активними, але обсяги угод залишалися невеликими. Основні угоди не перевищували 500 тисяч доларів.

Активність на валютному ринку зросла ближче до 11 години. Попит на долар перевищував пропозицію. Учасники ринку очікували на рішення Національного банку України щодо облікової ставки (очікується, що вона буде оголошена о 14:00 за київським часом) і рішень Європейського центрального банку щодо відсоткових ставок (які стануть відомі після 15:00 за київським часом).

Станом на 12:00 на міжбанку курсові показники були наступними:

  • купівля – 36,54 грн/дол. (+0,01);
  • продаж – 36,56 грн/дол. (+0,01).

Який курс долара пропонують в банках

Курс долара в українських банках залишається стабільним. Вже другий день поспіль медіана купівлі долара становить 37,55 грн/дол, а курс продажу залишається на рівні 38,10 грн/дол.

Останні зміни у вартості іноземної валюти відбулися 24 жовтня. Тоді курс долара у продажі зменшився на 5 копійок і становив 38,10 грн/дол., а курс купівлі зріс 10 копійок та досяг 37,50 грн/дол.

Що робити у разі отримання старих зразків доларів

Українці часто скаржаться на отримання старих доларів в банках, що може стати проблемою, оскільки обмінні пункти зазвичай їх не приймають. Тому вони змушені продавати валюту в банках з менш вигідним курсом.

Економіст Олексій Плотніков пояснив, що банки продають те, що є у наявності, і це не порушує законів. Українці можуть попросити поміняти купюри на нові, однак не всі банки надають таку послугу, і навіть ті, які надають, можуть відмовити через відсутність нових купюр.

Також він зазначив, що обмінники повинні приймати долари, які відповідають вимогам. Якщо ж відмовляються приймати відповідні купюри, клієнти можуть подати скаргу на обмінний пункт.

Раніше ми з'ясували з економістом, що буде відбуватися з курсом долара на початку листопада. Також наші журналісти дізналися в експертки з інвестицій, як змусити гроші працювати на вас.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.