Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям варто тримати руку на пульсі – що відбувається з курсом долара 25 жовтня

Пропонуємо дізнатися, де українцям вигідніше купувати та продавати долари: на чорному ринку або ж в обмінниках

Фото: Pexels

В Україні змінився курс долара

Фото: Pexels

В Україні на валютному ринку відбувається повторення тенденцій минулого тижня, коли він курс долара спочатку зріс, а потім – знижувався. Особливо це притаманно обмінним пунктам та чорному ринку.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, що відбувається з вартістю долара на чорному ринку та в обмінниках 25 жовтня.

Який курс долара пропонують в обмінних пунктах

В середу, 25 жовтня, на початку роботи обмінників курс американського долара продовжив тенденцію знижування. Однак вже за кілька годин ситуація кардинально змінилася, і вартість іноземної валюти почала зростати. Так, станом на 11:00 фінансові установи пропонували такий курс:

  • купівля – 37,87 грн/дол. (-0,02);
  • продаж – 37,99 грн/дол. (-0,01).

Варто зауважити, що протягом дня курс долара може змінюватися у різні сторони (зростання або зниження). Не виключно, що наприкінці дня іноземна валюта може продовжити тенденцію здешевлення. Це може негативно сказатися на тих українцях, які планували продати свої доларові накопичення.

Що відбувається з курсом долара на чорному ринку

Приватні особи на чорному ринку також змінили вартість іноземної валюти. Тут українці можуть більш вигідно продати свої долари, хоча валюта і подешевшала на 3 копійки. Наразі середня медіана купівлі становить 37,97 грн/дол.

Однак, якщо ви маєте намір купити американську валюту, то варто все ж таки звернутися до обмінників. Оскільки 25 жовтня на чорному ринку продають долари по 38,01 грн/дол.

Що буде з курс долара на початку листопада

Новий місяць принесе певні зміни на валютному ринку. У жовтні була стабільність і незначні коливання курсу долара, але листопад стане несподіваним. Гривня послабшає, долар підніметься.

Економіст Олексій Плотніков передбачає плавне формування курсу долара відповідно до показників на 2024 рік, а саме 41,4 грн/дол. Національний банк вживе м'які заходи для досягнення запланованих параметрів без різкого падіння.

Раніше наші журналісти дізналися в економіста, якщо долар буде дорожчати, чи є сенс українцям змінювати валюту, в якій вони тримають заощадження. Також ми повідомляли, що відбувалося з курсом американського долара минулого тижня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.