Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В супермаркетах продовжують дорожчати продукти – скільки коштують сири та ковбаси

Розповідаємо, на скільки зросли ціни на ковбаси та сири в магазинах

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні зросли ціни на сири та ковбаси

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні помітне стрімке зростання цін на продукти харчування. Найбільше здорожчали яйця, також підвищення цін спостерігається на фрукти та овочі. Наразі зросла вартість сирів та ковбас.

Ми дізналися, на скільки здорожчали сири та ковбаси та яка зараз їх вартість в магазинах.

Скільки коштує сир

Зросла ціна на твердий голландський сир торгової марки "Звени Гора". Наразі середня вартість продукту становить 379,60 грн/кг, що на 20 грн дорожче, ніж у вересні 2022 року. У мережі супермаркетів "Метро" та "Ашан" цей сир можна купити дешевше – 359,90 грн/кг. У супермаркеті Novus ціна такого сиру становить 419 грн/кг.

Сир торгової марки "Комо" у вересні 2022-го коштував 311,26 грн/кг, наразі його ціна у супермаркеті "Ашан" становить 344,90 грн/кг, а в магазині Novus – 339 грн/кг.

Ціни на ковбаси

Сирокопчена ковбаса торгової марки "Алан" у вересні 2022 року коштувала в середньому 553,86 грн/кг, зараз її ціна у супермаркеті Varus становить 634,90 грн/кг, у магазині "Ашан" − 531 грн/кг. У Novus ціна на цей продукт 619 грн/кг. В "Метро" 375 грамів такої ковбаси коштує 229,91 грн.

На варену ковбасу, яка дешевша за копчену, також зросли ціни, у вересні 2022-го середня ціна за кілограм вареної ковбаси торгової марки "Алан" становила 259,07 грн. Наразі у супермаркеті Novus вона коштує 289 грн/кг, в магазині Varus − 280,90 грн/кг. Також цей продукт можна купити за 262,90 грн/кг у мережі супермаркетів "Метро".

Раніше ми розповідали, скільки зараз коштує олія в Україні. Також ми писали, скільки коштують фрукти в супермаркетах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.