Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям виплатять нову міжнародну допомогу — хто зможе отримати кошти

Благодійна організація підтримає українців, які через війну виїхали в один із регіонів країни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям виплачуватимуть нову допомогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці, які через повномасштабне вторгнення російських окупаційних військ вимушено переїхали жити на територію Чернівецької області, отримають грошову підтримку від міжнародної організації Action Against Hunger (ACF).

Про це заявив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Зазначається, що французька благодійна організація Action Against Hunger виплачуватиме по 2,2 тис. грн на особу впродовж трьох місяців. Тобто, загальна сума допомоги внутрішнім переселенцям складе 6,6 тис. грн.

Кому виплачуватимуть кошти

Як вже зазначалося вище, фінансову підтримку отримають вимушені переселенці, які наразі проживають у Чернівецькій області. При цьому гроші зарахують навіть тим українцям, які офіційно не оформлювали статус ВПО. Ще одна важлива умова — люди зараз не отримують додаткову грошову допомогу від інших гуманітарних організацій.

Де і як оформити виплати

Заяви приймають на першому поверсі департаменту соцзахисту населення Чернівецької ОВА за адресою: місто Чернівці, вул. Головна, 245. Оформити виплати можна з 10 по 17 січня. Департамент працює з 10:00 до 16:00.

Важливо, що один із повнолітніх членів сім’ї має пред’явити оригінали документів усіх представників сім'ї, які планують отримувати виплати:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • свідоцтво про народження;
  • довідку ВПО (за наявності).

Додаткові виплати під час війни

Дехто з українців може претендувати на призначення допомоги по догляду за людьми, які цього потребують. Претендувати на додаткові кошти можуть повнолітні дієздатні члени сім’ї, якщо проживають разом з особою, що потребує догляду, та мають спільний побут.

До того ж для призначення виплат є ще одна умова: здійснення догляду на непрофесійній основі без ведення підприємницької діяльності.

Також середньомісячний дохід людини, яка доглядає особу, що цього потребує, має бути меншим за прожитковий мінімум (з 2023 року – до 2 589 грн).

Раніше ми розповідали, кому з українців автоматично продовжили соціальні виплати на 2023 рік. Більше про пенсії, субсидії та інші соціальні виплати можна прочитати у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.