Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям виплачуватимуть по 900 гривень за допомогу ВПО – як отримати

Через наближення опалювального сезону держава збільшує допомогу тим, хто прихистив переселенців

Фото: УНІАН, Мінреінтеграції. Колаж: Pro Гроші

За поселення переселенців збільшили компенсацію

Фото: УНІАН, Мінреінтеграції. Колаж: Pro Гроші

В Україні збільшили розмір компенсації людям, які надали тимчасове житло внутрішнім переселенцям у межах програми "Прихисток".

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Якщо раніше українці, які безкоштовно прихистили переселенців, отримували 450 гривень, то з 1 жовтня ця сума становить 900 гривень.

Важливо, що йдеться саме про програму "Прихисток". Вона також передбачає грошову компенсацію за житлово-комунальні послуги тим, хто безкоштовно розмістив у своєму будинку чи квартирі переселенців після 24 лютого 2022 року.

Причина збільшення виплат

Як уточнив в своєму Telegram представник Кабінету міністрів Тарас Мельничук, розмір фінансової допомоги збільшили через наближення опалювального сезону. Відповідно, таку суму україці отримуватимуть до березня 2023 року.

Він також пояснив, що компенсація розраховується в розмірі 30 гривень на один людино-день.

"Збільшено на період з 01.10.2022 до 31.03.2023 розмір суми компенсації за кожен людино-день до 30 грн у зв’язку із додатковим фінансовим навантаженням у період опалювального сезону", – написав Мельничук.

Щоб поселити у своєму житлі переселенців, потрібно спочатку повідомити про готовність це зробити. Для цього треба надати особисту інформацію через сайт програми або застосунок "Дія", обравши послугу "єПрихисток". Після цього органи місцевого самоврядування занесуть вашу адресу в реєстр житлового фонду, який надає оселі для ВПО. І, за необхідності, у вашому житлі поселять переселенців.

Подати заявку можуть також підприємств різних форм власності – як державні, так і комунальні, юридичні та фізичні особи, ФОПи, благодійні фонди, релігійні організації тощо.

Раніше ми писали, що в Україні працює нова програма допомоги для сімей, які усиновили дитину під час війни. Вони отримають додаткову грошову допомогу у діапазоні від 45 000 до 75 000 гривень залежно від віку та статусу дитини.

Також сайт Pro Гроші пояснював, як отримати декларації для безкоштовного лікування та медикаментів для ВПО.

Дізнатися більше про допомогу українцям під час війни можна у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.