Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям доступні виплати в розмірі 10 800 грн – як подати заявку

Після досягнення ліміту заявок форму реєстрації закриють, тож бажано не зволікати, якщо маєте потребу в допомозі

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати виплати від християнської організації

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Глобальна християнська організація World Vision відкрила прийом заявок на фінансові виплати членам домогосподарств, які змінили місце проживання та мають потребу в грошовій підтримці. Реєстрація доступна українцям, які стали ВПО і мешкають у Дніпропетровській, Харківській, Чернівецькій та Миколаївській областях.

Про це йдеться на сторінці анкетування.

Організація займається допомогою сім’ям із дітьми, які не можуть власними силами побороти бідність. В рамках програми одному члену домогосподарства виділять 10 800 грн (з розрахунку 3 600 грн на місяць протягом трьох місяців). Важливою умовою участі є відсутність за останній квартал фінансової підтримки від інших міжнародних фондів.

Сім’я повинна мати активний статус ВПО і проживати в одній з чотирьох вказаних областей. Також необхідно відповідати одному з критеріїв вразливості:

  • домогосподарство очолює жінка;
  • в родині є вагітні або жінки, що годують;
  • сім’ю очолює або до неї належить людина похилого віку;
  • є неповнолітні діти;
  • члени домогосподарства мають хронічні захворювання;
  • є особи з обмеженими можливостями.

Додаткові критерії відбору стосуються сукупного середнього доходу на одну особу – до 5 400 грн у місяць. Щоб подати заявку на виплати, потрібно заповнити анкету, відповівши на питання про місце попереднього проживання, дату народження, наявність допомоги від інших громадських організацій тощо.

Важливо розуміти, що критерії вразливості необхідно підтвердити відповідними документами, без них фінансову підтримку не призначать. Після відправки інформації представник World Vision повинен зв’язатися з претендентом на виплати протягом 10 робочих днів.

Кошти українцям, які втратили партнера через війну

Раніше ми розповідали, що американська організація Cash for Refugees почала приймати заявки на виплати 4 415 грн. Гроші призначатимуть українцям, які після 24 лютого 2022 року стали вдівцями/вдовами. Суму можна отримати одноразово і витратити на будь-які потреби. Але за умови підтвердження важких життєвих обставин розмір можуть збільшити.

Щоб взяти участь у програмі, треба мешкати в Бучанському районі Київської області, мати статус внутрішньо переміщеної особи, виховувати дитину до 13 років або піклуватися про особу похилого віку.

Заповнюючи заявку, слід завантажити фото документів, які підтверджують особистість. І додатково надати знімки свідоцтв про народження дитини, шлюб та смерть чоловіка/дружини. А під час особистої реєстрації – мати всі оригінали плюс номер банківської картки чи IBAN.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що взимку українців не залишать напризволяще та розповідав, яку допомогу можна буде отримати. Також ми повідомляли, що деякі військові можуть розраховувати майже на 188 тисяч грн, але є дві умови.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.