Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українців в Польщі можуть серйозно оштрафувати: що потрібно знати про перетин кордону

Зазначається, що мешканець України здійснив правопорушення, яке виявили на прикордонному переході в селі Медика під час перевірки легкового автомобіля

Фото: Unsplash

У Польщі оштрафували українця

Фото: Unsplash

Понад півтора року в Україні триває повномасштабна війна. Росія регулярно вдається до масованих ракетних обстрілів, тому багато українців вирішують виїхати з країни. Але не завжди перетин кордону відбувається просто. На прикордонному переході польські митники оштрафували українця, який планував завезти в Польщу тисячі доларів, євро та гривень. Тепер чоловік повинен сплатити штраф у розмірі 12 тис. злотих (це понад 103 тис. грн).

Про це повідомили в податковій адміністрації Жешува.

Яка була причина штрафу

Порушення виявили, коли співробітники митної та фіскальної служби оглядали легковий автомобіль.

"Під час перевірки легкового автомобіля, який в'їжджав до Польщі через прикордонний перехід Медика співробітники митно-податкової служби виявили незаконне перевезення готівки", – йдеться у повідомленні.

При собі українець мав майже 13 тис. євро, 4,5 тис. доларів та 4 05 тис. гривень. Його оштрафували, бо при перетині кордону він не повідомив про ці кошти у письмовій формі – як передбачає закон.

Зазначається, що людина, яка перевозить не менше 10 тис. євро (або еквівалент цієї суми в інших валютах) під час в'їзду або виїзду з Європейського Союзу зобов’язана письмово повідомити про ці кошти співробітникам митної та податкової служби або прикордонної служби.

Чи можуть українці безплатно виїжджати за кордон

Раніше ми писали, що в Україні функціонують різні благодійні організації, які надають цю послугу.

Громадяни, які перебувають в зоні зони активних бойових дій або на окупованих територіях, мають можливість виїхати звідти, звернувшись до волонтерів Rubikus.helpUA. Волонтери надають підтримку на всіх етапах виїзду.

Проєкт Medibus здійснює медичну евакуацію на спеціалізованих автобусах для осіб, які не можуть рухатися. Ці транспортні засоби обладнані ліжками та необхідним медичним обладнанням. Сама евакуація відбувається у супроводі лікарів.

Команда проєкту Helping To Leave об'єднує понад 300 волонтерів з різних країн, які працюють цілодобово. Також вони надають консультації з юридичних, гуманітарних та медичних.

Раніше ми писали, що ЗСУ посилили мінування кордонів з Росією та Білоруссю. Також ми розказували, що українцям в Польщі перерахували зарплатні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.