Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Словʼянську люди зможуть отримати гроші за зруйноване житло, але не всі: як отримати допомогу

Матеріальна допомога надійде на банківську картку власника будинку, однак на руки нічого видавати не будуть​

Колаж: Pro Гроші

Вам необхідно надати низку документів

Колаж: Pro Гроші

Жителі Словʼянська можуть отримати гроші з місцевого бюджету за житло, зруйноване внаслідок бойових дій. Однак поки на виплати можуть претендувати лише мешканці приватного сектору. Розмір допомоги складає 15-30 тисяч гривень залежно від руйнувань.

Про це пише "Технополіс".

Цю суму отримають жителі, які залишаються у місті, а також ті, які евакуювалися. Отримати гроші встигне кожен, і для цього необов'язково повертатися до населеного пункту.

Що необхідно, щоб отримати допомогу

Вам потрібно надати низку документів:

  • ксерокопію паспорта та ідентифікаційного коду;
  • свідоцтво на право володіння житлом;
  • банківські реквізити картки власника будинку.

Крім цього, знадобиться написати дві заяви – на обстеження житла та про отримання допомоги. Зробити це можна кількома способами:

1. Надіслати скани документів на електронну пошту [email protected]. У відповідь вам надійдуть бланки заяв. Їх також потрібно заповнити та відправити.

2. Принести документи на адресу у Слов'янську: вул. Банківська, 87 (дитяча бібліотека). Офіс із двома фахівцями працюватиме з 4 жовтня, з 9:00 до 15:00.

3. Залишити номер свого телефону на пункті надання гуманітарної допомоги. З вами зв'яжуться та приїдуть за документами додому. Тобто їхати до центру не доведеться.

Куди прийдуть гроші

Матеріальна допомога надійде на банківську картку власника будинку. Зверніть увагу, що на руки гроші видаватися не будуть.

Як зняти готівку на деокупованих територіях

Цей простий "ритуал" загрожує обернутися справжньою проблемою для жителів населених пунктів, які нещодавно були звільнені. У таких регіонах може не вистачати банкоматів та працюючих відділень фінустанов, тож зняти готівку можна кількома іншими способами.

По-перше, на кассах супермаркетів, аптек чи АЗС під час оплати (попередньо краще уточнити, чи є така функція в даному закладі), по-друге – через сервіси "Укрпошти" (безпосередньо у самому відділенні або через курьера).

Детальніше про те, кому доступні такі послуги, можна прочитати у нашому матеріалі. Також ми писали, коли українці отримають перші пенсії у звільнених населених пунктах Харківщини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.