Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Списали гроші з закритої картки: як клієнта ПриватБанку обікрали без рахунку

Розповідаємо, як аферисти можуть списати гроші із закритої картки і що робити у такому випадку

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк зміг допомогти клієнту та повернути гроші

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку поскаржився, що з його картки списали гроші вже після закриття, а фінустанова ніби то не може вирішити його проблему.

Про це чоловік написав на спеціалізованому сайті "Мінфін".

Користувач пише, що вночі з його віртуальної карти невідомі шахраї зняли кілька доларів і оплатили послуги десь в Америці.

Тоді клієнт звернувся до техпідтримки і оператор ПриватБанку запропонував заблокувати картку, як чоловік і вчинив – вивів усі кошти, заблокував рахунок та закрив картку з нульовим балансом.

Після цього чоловікові надійшло повідомлення про успішне закриття картки та відповідний документ.

"За півмісяця я отримую повідомлення, що на карті потрібно погасити овердрафт. Я відкриваю "Приват24" і бачу: моя закрита карта знову з'явилася у списку з балансом -140 доларів. У повідомленні про погашення вказано останні 4 цифри, які не збігаються з жодною з моїх карток", - пише користувач.

У списку документів зникли відомості про закриття карти, але у виписках по карті вона вважається закритою. При цьому жодних повідомлень від Приватбанку про списання грошей не було.

Тоді клієнт знову звернувся на гарячу лінію та залишив заявку про шахрайство, оператори сказали, що на розгляд варто чекати 45-120 днів.

Проте наприкінці місяця українцю прийшла пеня за непогашений овердрафт. На гарячій лінії відповіли, що за два дні після закриття карти відбулося авторизоване списання.

"Я пишу їм чому мені знову відкрили карту, якщо я її закрив і розірвав договір за нею, тобто я вже не несу відповідальності за те, що відбувається з нею, банк у документі про закриття вже поставив печатку та підпис", - йдеться у відкликанні.

Оператор не зміг вирішити проблеми та підтвердив, що картку закрито і банк не несе відповідальності.

Що відповіли у ПриватБанку?

Представники банку відповіли на скаргу клієнта та пояснили, що на карті може утворитися мінусовий баланс, якщо раніше здійснювалася інтернет-оплата і на момент авторизації коштів було достатньо для оплати, але сайт одразу не підтвердив списання зарезервованої суми.

Через це сума була в доступному балансі і була використана повторно.

"У такій ситуації овердрафт є вимушеним заходом та необхідним механізмом, що дозволяє коректно працювати картковому рахунку та обслуговувати його відповідно до вимог платіжної системи", – відповіли у банку.

ПриватБанку вдалося успішно оскаржити всі транзакції, і вони пообіцяли повернення коштів найближчим часом.

Раніше ми писали, що ПриватБанк попередив про небезпечний сайт-двійник і розповідали, як поповнити картку ПриватБанку за кордоном.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.