Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Соцвиплати збільшаться? Яку суму виділили на допомогу українцям

У наступному році Рада збереже всі існуючі статті видатків щодо соціальної допомоги, а також додасть нові ініціативи, які підкреслюють важливість та пріоритетність підтримки українців

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Україна збільшила видатки на соцвиплати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Соціальні витрати завжди були однією з ключових складових бюджетної політики України, але наступного року вони отримують особливий акцент, ставши другими за пріоритетом. Членкиня парламентського Комітету з питань бюджету Леся Забуранна розповіла про значне збільшення видатків на соціальну сферу.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

На 2024 рік заплановано виділити в бюджеті України 470 мільярдів гривень на соціальні витрати, що на 25 мільярдів більше, ніж у поточному році. Це свідчить про серйозний підхід до покращення життя громадян та забезпечення їхніх потреб.

Однією з головних складових цих витрат є компенсація дефіциту Пенсійного фонду в розмірі 272 мільярдів гривень, щоб забезпечити вчасне отримання пенсій громадянами. Важливим кроком буде індексація виплат в березні наступного року, що відповідає законодавству. Паралельно закладено 50 мільярдів гривень для виплат субсидій тим, хто потребує допомоги.

Зазначено, що у бюджеті також передбачені значні кошти для людей, які опинилися у складних обставинах. Майже 137 мільярдів гривень виділено на допомогу цим категоріям громадян.

За словами депутатки, наступний рік також відзначиться запровадженням нової соціальної послуги – інституту помічника ветерана. Ці люди будуть надавати підтримку українським військовим, які повернулися до цивільного життя, допомагаючи їм адаптуватися економічно та психологічно. До цієї ініціативи залучать близько 15 тисяч помічників ветеранів. Додатково, планується запустити пілотний проєкт програми зубопротезування для ветеранів, на його реалізацію виділили 750 мільйонів гривень.

Як зміняться виплати від благодійних організацій

У жовтні 2023 року гуманітарні організації збільшать щомісячну грошову допомогу для вразливих верств населення на 1 400 гривень. Зміна розміру допомоги пов'язана зі зростанням цін на основні товари та загальним підвищенням вартості життя в Україні. З 1 жовтня громадяни, які постраждали від війни, отримуватимуть 3 600 гривень на кожного члена родини, порівняно зі 2 220 гривнями, які вони отримували раніше.

Раніше ми повідомляли, чому переселенці ризикують втратити виплати. Також ми писали, яку допомогу українці можуть отримати взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.