Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Грошей буде більше? Як зміняться виплати від благодійних організацій з 1 жовтня

Усі організації погодилися переглянути розмір фінансової допомоги українцям та зобов'язалися впровадити їх якнайшвидше

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З 1 жовтня благодійні організації збільшать розмір виплат українцям

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Жовтень 2023 року відзначиться важливим кроком для українців, оскільки гуманітарні організації переглянуть розмір щомісячної грошової допомоги. Так, вразливим верстам населення збільшать виплати на 1 400 гривень.

Про це повідомили в благодійній організації ADRA Ukraine.

Перегляд розміру допомоги пов'язаний з реальними викликами, перед якими стоять українські громадяни, зокрема високими цінами на товари першої необхідності та загальним підвищенням вартості життя. Тому із 1 жовтня українці, які постраждали від війни, будуть отримувати 3 600 гривень на кожного члена родини замість 2 220 грн, які виплачувалися раніше.

"Зростання цін на товари першої необхідності та загальної вартості життя через зруйновану війною економіку спонукало гуманітарні організації переглянути розмір щомісячної допомоги. Це зроблено для того, щоб люди, які отримують допомогу, і надалі мали ресурси для задоволення своїх найнагальніших потреб", — пояснюють у фонді.

Важливо зазначити, що різні гуманітарні організації можуть впроваджувати новий розмір допомоги неодночасно.

"Однак всі організації узгодили переглянутий розмір грошової допомоги та зобов’язалися зробити все можливе, щоб застосувати його якнайшвидше", — звернули увагу в ADRA Ukraine.

Організації будуть регулярно переглядати суму виплат. Розмір допомоги визначатимуть, враховуючи розвиток ситуації в Україні.

Українцям, які надали житло ВПО, збільшать виплати

З 1 жовтня в Україні збільшать фінансову допомогу для українців, які приймають ВПО. Про це повідомила міністерка з реінтеграції Ірина Верещук

"Дійсно, з 1 жовтня тим людям, які будуть надавати прихисток нашим внутрішньо переміщеним особам, за кожну людину буде виплачуватися 900 грн. Зараз це 450 грн. На опалювальний сезон за кожну людину буде додатково ще 900 грн", — повідомила Верещук.

У 2022 році понад 2,3 млн переселенців отримали державну фінансову підтримку для проживання. На 2023 рік виділено бюджетні кошти в розмірі 49 млрд 569 млн гривень на ці цілі.

Раніше ми повідомляли, як зміниться розмір аліментів у 2024 році. Також ми писали, як українцям отримати майже 7 000 грн.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.