Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скільки коштує шоу "Голос країни" – продюсер назвав чималу суму

Українським телевізійникам допомагають колеги з польського суспільного мовника TVP

Фото: Голос країни, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Польська сторона взяла на себе більшу частину витрат

Фото: Голос країни, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Через війну чимало українців переїхали в сусідні країни. Туди ж перемістили й популярні в країні шоу, аби знімати було безпечно. Йдеться про "Голос країни". Виробництво всіх епізодів і трансляція у прямому ефірі фіналу йде в Варшаві. І сума виробництва шоу стала дещо меншою, ніж зазвичай.

Про це повідомив генеральний продюсер телеканалу "1+1" Максим Кривицький.

Українським телевізійникам допомагають колеги з польського суспільного мовника TVP. Під знімання шоу виділили великий павільйон у Варшаві. Поляки надали українцям всю матеріально-технічну базу.

За словами Кривицького, вартість виробництва одного епізоду українського шоу до повномасштабної війни становила понад 150 тисяч євро. Однак завдяки тому, що польська сторона взяла на себе більшу частину витрат, то сума стала дещо меншою для українців, а отже допустимою.

Однак повний бюджет виробництва шоу в Польщі Кривицький не розкриває, адже запевняє, що це комерційна таємниця.

Скільки коштує виробництво шоу за кордоном

Наприклад, 2011 року епізод американського The Voice (в перекладі з англійської – Голос) обходився продюсерам у 2 млн 300 тисяч доларів. А от у Великій Британії трохи менше — 650 тисяч фунтів стерлінгів.

На вартість шоу впливають:

  • оплата на ринку праці;

  • гонорар журі.

У США, залежно від мережі та контенту, бюджет реаліті-шоу може коливатися від 100 тисяч до 500 тисяч доларів. Однак для великого студійного шоу на кшталт "Танці з зірками" або American Idol епізод може коштувати понад мільйон доларів.

На ціну епізоду у Великій Британії та США впливає гонорар танцівників і зірок. У США, наприклад, за тиждень на шоу "Танці з зірками" професійним танцюристам платять 8-16 тисяч доларів, а зіркам – ще більше.

Як заробляють українські актори під час війни

З приходом повномасштабної війни в Україну навіть ті актори, які завжди мали достатньо заробітку, залишилися без стабільного доходу. Деякі відкривають нові справи та стають підприємцями.

Наприклад, українська акторка Анна Кошмал створила свою косметику. Більшість глядачів знають Анну за ролями в серіалах "Свати" і "Будиночок на щастя".

Аби не залишитися без грошей акторка відкрила свою справу, а саме – магазин натуральної рослинної косметики Plantanna. Серед асортименту, представленого на сторінці в Instagram – чимало засобів для волосся, обличчя і тіла.

Більше про те, чим займаються українські актори під час війни, читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, на яких машинах їздять українські топблогери та скільки вони коштують. Також ми повідомляли, що 20-річна блогерка Верба приголомшила сумою та розповідали, скільки грошей дівчина отримала за місяць.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.