Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Шмигаль анонсував виплати до 500 тис. гривень ще одній категорії українців – деталі

Прем'єр-міністр назвав терміни, коли повинна бути виплачена грошова допомога

Фото: УНІАН, Денис Шмигаль/Twitter. Колаж: Pro Гроші

В уряді пояснили, хто може отримати до 500 тисяч гривень

Фото: УНІАН, Денис Шмигаль/Twitter. Колаж: Pro Гроші

Жителі Одеси та області можуть подати заявки на участь у програмі "єВідновлення". Після цього їм виплатять компенсацію на ремонт житла, пошкодженого унаслідок обстрілів з боку РФ. Отримати можна до 500 тисяч гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в Telegram.

За його словами, зараз в Одеській області триває остаточна оцінка завданих Росією втрат.

"Ворог обов’язково за все заплатить, а ми обов’язково відбудуємо Одесу й інші міста та села нашої України. Зараз жителі Одещини можуть подати заявки на участь у програмі "єВідновлення" для отримання коштів на ремонт житла", – повідомив Шмигаль.

Він уточнив, що це цільова виплата до 500 тисяч гривень, яка допоможе відновити власну оселю. Кошти за цією програмою отримали вже понад 1 400 українців, а загальна сума становить близько 115 млн гривень.

До того ж Шмигаль закликав місцеву владу Одеси оперативно розглядати заяви людей, щоб ремонтні роботи розпочалися якнайшвидше і завершилися до настання холодів.

Хто отримає компенсацію після ракетного удару по Одесі

Міськрада Одеси після масованих ракетних обстрілів міста 23 липня та влучання у багато житлових об'єктів заявила, що постраждалі зможуть отримати компенсацію на відновлення пошкодженого житла. Допомогу спрямують тим, у кого пошкоджені вікна (окрім балконних) або ж вхідні двері.

Компенсацію можуть виплатити для заміни:

  • віконних блоків;
  • пошкодженого скління/склопакетів;
  • металевих вхідних дверей.

Щоб отримати виплату, необхідно звернутися до районної адміністрації з пакетом документів.

Компенсацію за пошкоджене житло отримає ще одна категорія українців

Нещодавно умови участі у програмі "єВідновлення" змінили. Тепер виплати зможуть отримати ті, хто вже самостійно зробив ремонт власним коштом. Він наголосив, що один із пріоритетів видатків – фінансування програми швидкого відновлення.

Шмигаль уточнив, що наразі дав завдання Мінінфраструктури й Мінцифри детально прокомунікувати, як саме виглядатиме механізм компенсації.

В уряді очікують, що цей механізм буде створений вже восени, після чого і почнуться відповідні виплати.

Раніше ми писали про те, що українці почали подавати перші заявки на компенсацію за повністю зруйноване житло. Також ми розповідали, як виплачуватимуть компенсацію за зруйноване житло після підриву Каховської ГЕС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.