Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Шансу отримати гроші немає? Чому ПриватБанк може заблокувати платіж клієнта

Підприємці не можуть отримати гроші від клієнтів за виконану роботу, якщо раніше ПриватБанк розірвав з ними співпрацю

Фото: УНІАН

ПриватБанк блокує платежі клієнтів на ФОП-рахунки інших установ

Фото: УНІАН

Чимало українців мають відкриті ФОП-рахунки у ПриватБанку та отримують кошти за виконану роботу чи продані товари/послуги. Але якщо фінансова установа односторонньо розірвала договір про співпрацю з підприємцем, то заблокує іншим своїм клієнтам здійснення платежів на його новий рахунок.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком ViniW, розповів про дивні рішення ПриватБанку. Чоловік протягом багатьох років мав картки і рахунки в установі, регулярно сплачував податки та не проводив заборонену діяльність.

У квітні 2023 року ПриватБанк самостійно розірвав підприємницькі відносини, хоча клієнт надав за вимогою документи, декларації про доходи і сплату податків. Змирившись з рішенням, чоловік відкрив ФОП-рахунок в іншому банку. І тепер побачив, що йому не приходять платежі від клієнтів ПриватБанку.

"Мій клієнт, якого я обслуговую та який має рахунки в Приваті, хотів відправити мені гроші за виконану роботу – обслуговування комп’ютерних мереж, що вказано у призначенні. Але банк не дав здійснити платіж! Абсолютно безпідставно", – констатував автор відгуку.

У відповідь на скаргу представники фінустанови зазначили, що при розірванні ділових відношень подальша співпраця неможлива. Але ж чоловік уже давно не є клієнтом ПриватБанку, плюс співпраця відбувається не з його боку, оскільки платіж формує замовник, а рахунок отримувача відкрити в іншому банку.

Інші користувачі порталу відмітили, що подібне трапляється постійно. Тобто ПриватБанк цілеспрямовано блокує перекази, вносячи колишнього клієнта у чорний список і забороняючи іншим людям здійснювати платежі.

Як отримати власні гроші після розірвання співпраці

Нерідко трапляється, що банківські установи вирішують розірвати ділові відносини з клієнтами. Причому часто не повідомляють, що стало причиною рішення. У колишніх клієнтів залишаються кошти на рахунках, але доступ до них блокується. Щоб повернути всю суму, необхідно звернутися до банку з вимогою переказу залишків до іншої установи.

Якщо мова про ПриватБанк, то потрібно самостійно чи за допомогою представника відвідати відділення, захопивши пакет документів:

  • реквізити рахунку, відкритого в іншому банку на ваше ім’я;
  • підтвердження повноважень розпоряджатися рахунками;
  • посвідчення особи;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • заяву про перерахування коштів.

Фінансова установа зобов’язана задовільнити вимогу та здійснити переказ у короткі терміни. Якщо платіж затягнули, варто поскаржитися керівництву банку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці поскаржилися на ПриватБанк через подвійну конвертацію. Також ми повідомляли, що українці можуть отримати 1 000 грн від ПриватБанку та розповідали, як стати учасником акції.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.