Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рубль перетнув ще один психологічний рубіж: скільки коштує нацвалюта РФ

Ситуація з російською валютою стала приводом для обговорення та аналізу серед фінансових аналітиків та громадськості

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Рубль швидко знецінюється на валютному ринку

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Віддзеркаленням економічних турбуленцій Росії є динаміка її національної валюти. Останніми днями курс російського рубля на Московській біржі нещадно падає відносно долара, євро та китайського юаня.

Про те, що відбувається з рублем на валютному ринку повідомили в Bloomberg.

Скільки коштує рубль

Згідно з даними, рубль на початку цього року зазнав втрати вартості приблизно на 25% відносно іноземної валюти. Курс російської валюти вперше за останні 16 місяців зіткнувся зі значущим психологічним рубіжем – 100,19 рублів за американський долар. Євро також зазнає підвищення і становить 109,2 рубля, а китайський юань, своєю чергою, зростає до 13,7 рубля.

Рекордний спад вартості рубля робить його однією з найгірших валют, що розвиваються. Наразі валюта знаходиться на рівні з турецькою лірою та аргентинським песо.

За аналізами, від початку серпня російський рубль вже зазнав падіння на приблизно 7%, що перевищує обсяг відносного знецінення за весь попередній місяць.

Що стало причинами падіння вартості рубля

Вартість російського рубля майже удвічі зменшилася порівняно з піковим значенням, встановленим у червні минулого року, оскільки війна в Україні та санкції, зокрема обмеження цін на нафту, негативно позначаються на доходах від експорту.

Як зміниться вартість долара в Україні цього тижня

Протягом останнього тижня курс долара демонстрував незначні коливання. Заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші розповів, що відбуватися на валютному ринку з 14 по 20 серпня.

В принципі, я не передбачаю якихось змін, які вибивалися з тієї колії, яка була цього тижня. Дійсно, долар буде певним чином коливатися, але це будуть копійчані зміни, тобто долар навряд чи дійде до позначки у 38 гривень.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

За словами економіста, наразі усі фактори, які можуть вплинути на вартість долара, поки не сильно впливають на курсовий рух. Це, ймовірно, може статися вже у вересні

Раніше ми повідомляли, що валюта РФ стрімко дешевшає, попри подорожчання нафти. Також ми писали, що в НБУ готуються скасувати фіксований курс.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.