Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На горизонті курсова стабільність: скільки коштуватиме долар наступного тижня

Заслужений економіст України пояснив, що буде відбуватися з курсом долара протягом 14-20 серпня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні курс долара продовжить коливатися

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні курс долара доволі нестабільний. На поточному тижні на валютному ринку відбувалися певні коливання, проте значних змін не спостерігалося. Ймовірно, що подібна ситуація складатиметься й наступного тижня.

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші розповів, які зміни на валютному ринку варто очікувати з 14 по 20 серпня.

Який курс долара буде на наступному тижні

Найближчими днями малоймовірно, що будуть відбуватися значні зміни на валютному ринку. Економіст наголосив, що подій, які могли б суттєво змінити ситуацію, відсутні, і подальші коливання будуть невеликими. Тобто на наступному тижні американська валюта навряд чи буде дорожче 38 гривень.

В принципі, я не передбачаю якихось змін, які вибивалися з тієї колії, яка була цього тижня. Дійсно, долар буде певним чином коливатися, але це будуть копійчані зміни, тобто долар навряд чи дійде до позначки у 38 гривень.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Які чинники можуть вплинути на підвищення курсу долара

На вартість іноземної валюти впливає доволі багато факторів. Але те, що наразі спостерігається підвищення цін на харчові продукти та пальне, це не сильно впливає на курс долара.

Але поки що ці фактори не сильно впливають на курсовий рух, більше помітні коливання доларових показників відбудуться, скоріш за все, вже у вересні, – повідомив Олексій Плотніков.

Виходячи з вищесказаного, можна підбити такий підсумок: протягом наступного тижня не варто очікувати кардинальних змін на валютному ринку. Курс долара ймовірно буде продовжувати коливатися в межах, подібних до тих, що спостерігалися цього тижня. Значні події, які могли б суттєво змінити ситуацію, відсутні, і подальші коливання будуть невеликими.

Раніше сайт Pro Гроші разом з експертами розібралися, як довго українцям доведеться спостерігати за "стрибками" долара. Також ми повідомляли, що Національний банк дещо пом'якшив правила внесення готівки через термінал.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.