Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Програма "єОселя" збільшила фінансування – скільки українців отримають кредит

Тепер більше українських родин зможе отримати житло на вигідних умовах іпотечного кредитування

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Кредит на житло за програмою "єОселя" до кінця року можуть отримати 10 тис. родин

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні стало можливо збільшити кількість угод за програмою "єОселя", завдяки яким громадяни зможуть придбати власне житло. Це стало можливим шляхом залучення додаткового фінансування.

Про це повідомляє Українська фінансова житлова компанія.

До кінця поточного року власне житло зможуть придбати до 10 тис. родин. Фінансування вже знайдено для укладання додаткових 5-6 тисяч угод. Але ця цифра може збільшитися, адже триває пошук додаткових грошей.

За словами голови правління компанії Євгена Мецгера, досягнення цих показників є результатом спільної роботи з урядом та залучення фінансових ресурсів.

У червні майже 500 родин вже отримали пільговий кредит для придбання власного житла, що стало рекордним показником роботи програми з моменту її старту. Загалом, у минулому місяці видані кредити перевищили суму 722 мільйони гривень.

Хто може отримати кредит під 7% річних за програмою "єОселя"

З 1 серпня в Україні збільшать кількість осіб, які можуть отримати пільговий кредит. Йдеться про:

  • ветеранів війни та членів їх родин;
  • учасників бойових дій;
  • сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;
  • осіб з інвалідністю внаслідок війни;
  • родин загиблих (померлих) захисниць та захисників;
  • інших громадяни України без власного житла, або у власності яких менше ніж 52,5 квадратного метра на одну особу та додатково 21 квадратний метр — на кожного наступного члена родини.

Що відомо про програму "єОселя"

В жовтні 2022 року в Україні запустили програму доступного іпотечного кредитування під назвою "єОселя" в тестовому режимі. Вже у грудні того ж року вона стала працювати повноцінно на порталі "Дія".

Особливістю програми "єОселя" є те, що для отримання іпотеки українцям не потрібно відвідувати банки, збирати документи та проводити вичерпні перевірки. Процес отримання доступного іпотечного кредиту став значно спрощеним та зручним для майбутніх власників житла.

Програма "єОселя" відкриває нові можливості для українців, допомагаючи їм отримати житло без зайвої бюрократії та витрати часу на додаткові процеси. Вона спрощує процес отримання іпотеки та робить його більш доступним для багатьох сімей.

Раніше ми повідомляли, які квартири шукають українці за програмою "єОселя". Також ми писали, хто може отримати пільгову іпотеку від держави.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.