Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк скасував комісію за деякі платежі – хто може скористатися

Клієнти банку можуть забути про комісії за платежі, якщо виконають умову користування додатком "Термінал"

Фото: ain.ua. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк зробив платежі через "Термінал" безплатними

Фото: ain.ua. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк дозволив клієнтам, які послуговуються мобільним застосунком "Термінал", приймати платежі безоплатно, тобто без комісій. Для цього потрібно встигнути під'єднати сервіс до 15 серпня поточного року.

Про це повідомила пресслужба фінустанови.

Додатком можуть користуватися підприємці, які хочуть полегшити ведення бізнесу. Адже клієнти матимуть змогу оплачувати будь-які послуги за допомогою смартфона чи платіжної картки, просто підносячи їх до телефону продавця. І щоб мотивувати українців встановлювати "Термінал", ПриватБанк скасував комісію за платежі.

Аби послуга запрацювала, потрібно лише завантажити застосунок і зареєструватися в ньому до 15 серпня. Сама процедура дуже проста і швидка:

  • знайти "Термінал" в Google Play Store;
  • завантажити на смартфон, ввести номер телефону продавця та увійти за допомогою пароля з SMS;
  • обрати пункт "Зареєструвати магазин", вносячи необхідну інформацію для реєстрації;
  • почати приймати оплати від клієнтів.

Безплатне обслуговування почне діяти автоматично, не потрібно жодних додаткових дій. Зауважимо, стандартна комісія за еквайринг становить 1,3%. За інформацією ПриватБанку, понад 26 тисяч підприємців віддали перевагу додатку та почали використовувати свої телефони як повноцінні POS-термінали.

Як відбувається процес оплати в "Терміналі"

Щоб провести платіж через мобільний телефон, варто відкрити застосунок, обрати ваш магазин, ввести потрібну суму за товар чи послугу. За потреби є змога вказати призначення платежу. Залишається тільки натиснути на кнопку "Прийняти платіж карткою".

Якщо це перша оплата, попередньо варто завантажити tapXphone та ввести два коди з SMS. Далі можна без обмежень прикладати картку чи гаджет з безконтактною оплатою до смартфона, де під'єднано "Термінал". Гроші надійдуть на рахунок підприємця автоматично. А завдяки кнопці "Поділитися" можна відправити покупцеві чек на електронну пошту чи особисто в месенджер.

В якому випадку еквайринг не працюватиме

Деякі ФОПи зауважують, що ПриватБанк блокує платежі своїх клієнтів на рахунок фізичної особи-підприємця, відкритий в іншій фінансовій установі. Причина – попереднє одностороннє розірвання ділових відносин з ФОПом.

Тобто якщо спершу підприємець був клієнтом ПриватБанку, який раптом вирішив відмовитися від співпраці, то надалі всі оплати через еквайринг проходити не будуть. У відповідь на скарги фінустанова надсилає такі повідомлення: "На жаль, здійснити прийом платежів на адресу даної компанії у нашому банку неможливо".

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк 8 років блокував майже 200 тисяч гривень своєї клієнтки. Також ми повідомляли, що ПриватБанк може заблокувати платіж через нестачу даних.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.